Annons
Kalender > Visa aktivitet

Fotograf Daniel Wahlberg

7 september - 13 oktober
Plats: Jakobsbergs konsthall, Järfälla | www.danielwahlberg.se

DANIEL WAHLBERG
Fotografi

Jakobsbergs Konsthall 7 september–13 oktober 2013
Vernissage lördagen 7 september kl 12–15

Fotografen Daniel Wahlbergs utställning i Jakobsbergs Konsthall består av bilder från de två serierna Machines in colour och Behind stones and trees.

I serien Machines in colour har han fotograferat ett antal lekmaskiner för barn som ofta finns i köpcentrum. De är stora, har grälla färger och pockar på uppmärksamhet, men står oftast oanvända och kan kännas lite vemodiga. Fotografen Björn Abelin beskriver i en text Daniels bilder: ”Fotografens öga är ofta som barnets, direkt och snabbt. Barnets blick banar väg förbi oväsentligheter som är ägnade de vuxna.  
Skärpan sitter med förväntansfull tydlighet på det som är fokus för barnets begär.”
Daniel har rest runt i landet och letat upp sådana maskiner och bilderna visades  första gången 2011 på Casino Cosmopol i Stockholm.

Behind stones and trees är en serie svartvita fotografier där Daniel Wahlberg arbetar med ett helt annat uttryck. Här finns en stillhet och stark närvaro i iakttagelsen av  naturen, växter, djur och människor. Det han själv eftersöker är närvaron av fantasi.  Daniel talar själv om sitt intresse för det klara och kondenserade uttryck man möter  i den japanska diktformen Haiku och han eftersträvar även ett liknande tilltal i sina bilder.

Daniel Wahlberg är född 1978. Bosatt och uppvuxen i Kallhäll. Han är utbildad på Fotoskolan i Stockholm och Konstfack. Han har bland annat ställt ut på Centrum för fotografi, Fotografins Hus och deltog 2006 i Vårsalongen på Liljevalchs konsthall. 2004 visade han bilder från Kallhälls 4H-gård i Jakobsbergs bibliotek.

Välkommen till utställningen hälsar Järfälla Kultur.
Mikael Falk, konstansvarig
mikael.falk@jarfalla.se tel 08-580 296 74.

 September 2013 
M T O T F L S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS