Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

I kroppen min - En fotoutställning om Kristian Gidlund av Emma Svensson

6 september - 29 september
Plats: Vasli Souza, Malmö | www.vaslisouza.com

Emma om Kristian och om hur utställningen blev till:

”Kristian är en av mina närmaste vänner, vi känner varandra sedan tio år. Det var då vi började våra karriärer. Han som rockstjärna. Jag som fotograf. Vi följdes åt och jag plåtade honom, bandet, deras skivomslag. 2010 blev han sjuk i cancer. Han startade bloggen I kroppen min för att vi som stod honom nära skulle veta vad som hände. Där skrev han så vackert, om något så fruktansvärt.

2011 säger läkarna att han är fri. Fri från cancer. Han satsar allt på en annan dröm: den som journalist. Han skriver inte längre i bloggen, den hör sjukdomen till. Han är redaktör för ett nystartat magasin och frilansar för några av våra mest etablerade tidningar. Han är glad. Glad över att ha besegrat det hemska, glad över att få börja leva igen, efter ett år då livet var på paus.

Det är på Way Out West ett år senare, i augusti 2012. Kristian ser inte alls ut att må bra, han är trött och hängig. En helt annan människa än den jag träffat bara några veckor tidigare på Peace & Love. Några dagar senare började han blogga igen. Cancern är tillbaka, och den här gången ser det inte alls bra ut.

I kroppen min, bloggen som ingen någonsin ville skulle ta vid där den slutade, har idag haft mer än 7 miljoner besök och blivit bok. Jag har följt Kristians resa med min kamera. Dokumenterat hans liv. För att skapa något bestående. För att hedra min vän.”

Vernissage: Lördag 7 september, kl 14-18

facebook: https://www.facebook.com/events/485161178239909/

Vasli Souza

Gustav Adolfs Torg 10B, Malmö

Öppet: Ti-Lö kl 11-18, Sö kl 13-17

 September 2013 
M T O T F L S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS