Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

POINT OF NO RETURN - FELIX GERLACH

23 mars - 4 maj

Felix Gerlach är 2013 års mottagare av Claës Lewenhaupts stipendie för unga fotografer.

Felix jobbar som frilansande fotograf sedan 2006 med uppdrag av blandad karaktär. Han arbetar både kommersiellt och med egna konstnärligt gestaltande arbeten.

I sitt yrkesmässiga arbete inriktar han sig främst mot arkitektur och industrifoto, där han strävar efter att hitta linjer och symmetri, renodla bildrummet och fånga den svindlande och monumentala känslan i motiven.

I projektet Point of No Return närmar Felix sig naturen och visar en serie nattliga landskap. Han beskriver sitt arbete som ”en serie observationer gjorda i ett undersökande fältarbete”.

Felix uttrycker själv att ”fotografin är för mig ett bra sätt att undersöka det jag är nyfiken på, det är ett sätt för mig att närma mig det okända och göra hemliga platser till mina”.


Styrelsens motivering till utmärkelsen:
”Det finns en klassicism i Felix Gerlachs syn på arkitektur. Byggnaden,

huset, dess form och anknytning i tid och rum känns tidlöst. Vinkeln och framförallt ljuset är hans personliga val, hans sätt att tolka och framhäva modern arkitektur.
Felix Gerlachs personliga engagemang i arkitektur visar sig på ett utomordentligt tydligt vis såväl i hans egna bilder, som de utförda på uppdrag, vilket gör hans bilder spännande och oväntade.”

 Mars 2014 
M T O T F L S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS