Annons
Kalender > Visa aktivitet

Fragments of my life av Ewa-Mari Johansson

2 april - 25 maj
Plats: Galleri RALF, Marie Laveau, Hornsgatan 66, Stockholm | www.galleriralf.se

Ewa-Mari Johansson är utbildad i New York. Mentor var fotografen Arnold Eagle som sedermera arbetade med Man Ray. Hon har under sina trettio år som fotograf främst gjort sig känd för att utforska den kvinnliga kroppens styrka. Hon har sökt den själ som döljer sig i människans uttryck och de spår den lämnar i rummen där den varit. Detta arbete har resulterat i flera utställningar i både Sverige och ute i världen. Hon har jobbat för tidningar som Vogue, Harpers Bazaar, Donna, Amica, Elle, Cosmopolitan och Månads Journalen.

Hon rör sig ömt och varsamtmellan olika uppdrag. Oavsett om det handlar om att plåta modeller i Milano eller Maasaikvinnor i Morogororegionen.

Nu har hon satt ihop en serie bilder utan början eller slut. Ett kretslopp som varit i rullning sedan den dag hon tog sin första bild. Bilder som hon aldrig trodde skulle visas. Bilder som hon tagit för att glömma nuet. Eller för att minnas det. Med hjälp av sin kamera har hon ett redskap som får henne att förstå vardagen. Bilderna blir som dagboksanteckningar. De är ytterst privata och förmedlar ett tillstånd som kan vara svårt att sätta ord på. En förlängd känsla av vad som pågår i Ewa-Mari´s tankar. Ett pussel av hennes liv. Hur man lägger det är upp till betraktaren. 

Det fragment av minnen. Minnet fungerar inte spikrakt utan snarare i suddiga, eller för den delen, glasklara fragment och musikaliska tidshopp.

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS