Annons
Kalender > Visa aktivitet

Kurs: Ditt fotografiska projekt. Kursledare Ivar Sviestins

26 april - 24 maj
Plats: Ivar Sviestins studio, Odenplan, Stockholm | http://www.sfoto.se/sff/kurser/ditt-fotografiska-projekt www.sviestins.com

-

Behöver du stöd att gå vidare i ditt eget projekt?

Du kanske vill arbeta mot en utställning eller en bok. Eller kanske inte ännu vet vilken form. Söker du hjälp att fokusera, få verktyg, näring och inspiration att fördjupa och utveckla dina idéer?

”Jag märker ett allt större intresse för fotografi som personligt uttryck. Samtidigt med alla tekniskt bländande bilder möter jag mångas längtan att förstå sig själv och världen. Något jag känner igen väl. Kameran och fotograferandet kan vara suveräna redskap i den processen.
Det saknas dock ofta tid, utrymme och forum för att dela erfarenheter och tankar kring det egna bildskapandet. Det saknas också ofta ett språk, annat än bilden själv. Att visa och tillsammans diskutera sina personliga bilder kan vara en intim och djupt kreativ process som kan fördjupa förståelsen av de egna drivkrafterna.” (IS)

Under tre dagar utvecklar vi tillsammans en kritiskt stödjande hållning. Utvecklar vår förmåga till formulering och att dela med varandra. Vi formulerar också uppgifter att lösa mellan kurstillfällena.

Deltagarnas bilder och projekt avgör vilka ämnen som kommer att beröras. T.ex. ljus- och skugghantering i studio och i befintligt ljus. Printens kvalitéer. Visuell kommunikation. Analoga vs. digitala verktyg och arbetssätt. Konstfotografi vs. socialt engagemang. Psykologiska och etiska frågor. Uppmärksamhets- och koncentrationsövningar.

Kurstid

Lör 26 april 10-16
Lör 10 maj 10-16
Lör 24 maj 10-16

Paus för lunch enligt överenskommelse, kostnad tillkommer. Kaffe/te, frukt ingår.


Lokal: Ivar Sviestins studio, Frejgatan 42 ög (Odenplan).

Max 8 deltagare

Kostnad: 3000 SEK exkl. moms för medlemmar i CFF/SFF, 4500 SEK exkl. moms för icke medlemmar

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS