Annons
Kalender > Visa aktivitet

Claes Johansson, Bilar och platser

27 juni - 17 augusti

Bilar och Platser:
Claes Johansson har i snart 30 år ägnat sig åt att inte fotografera blommor, rådjur och hackspettar. Inte heller älgar eller människor för den delen. 
Ändå är naturen är ett återkommande tema i hans bilder. Naturen en bit bort. I bakgrunden. Som en fond för frodiga, skira, morgondaggsfuktigt knoppande, vackra, konstiga, inte sällan lite skygga bilar. 

Levande bilar:
Och cyklar, mopeder, vägstumpar, stämningar, avkrokar, hus, miljöer. Bilder tagna i familjära trakter i södra Östergötland ? eller är det USA eller en polsk bakgård? Riktigt säker kan man inte vara. 

De senaste tio åren har högen med aldrig visade bilbilder utan bilar(!) vuxit och plötsligt framträder en linje, ett seende, ett vemod och emellanåt en oväntad knorr. 

Claes Johansson, uppvuxen i Kisa, både skriver och fotograferar och det här är första gången hans bilder ställs ut. Han har under många år arbetat med olika motortidningar, sedan 2006 på tidningen Klassiker och sedan drygt ett år på Moped. Han har gett ut böckerna Folkhemmets farkoster, Tretti Knyck! och Moppefeber. 

Utställningen Bilar och Platser pågår på två platser samtidigt: Rimforsa och Björkfors. En biltur rekommenderas.

Vernissage 1: fredag 27 juni kl 17-20 på NevaBooks Fotogalleri i Rimforsa. Utställningen pågår sedan till 17 aug. Öppettider Må-fr 10-18, lö-sö 12-15

Vernissage 2: lördag 28 juni kl 11-15 i Björkfors gamla Missionshus, Missionsvägen 3, där halva utställningen hänger fram till 6 juli (flyttas sedan till Rimforsa och visas tillsammans med de övriga bilderna). Öppet alla dagar 11-15 under denna period. Resan mellan Rimforsa och Björkfors blir en del av upplevelsen!

 Juni 2014 
M T O T F L S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS