Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

The Election - Ulf Berglund

21 augusti - 3 oktober
Plats: Hotel Diplomat, Stockholm | http://www.diplomathotel.com/

Årets svenska val, då Reinfeldt och Löfvén ska göra upp om makten, kallas för Supervalåret 2014. Men epitetet är egentligen redan upptaget. Det verkliga Supervalåret skedde för tjugo år sedan vid de första fria valen i Sydafrika, som bevakades av en hel värld. Nelson Mandelahade släppts efter 27 år i fångenskap, klivit ut i friheten utan bitterhetoch pratade om rättvisa, fred och vänskap.
 
En av dem som följde honom då var fotografen Ulf Berglund.Nu har det gått tjugo år sedan apartheidsystemet skrotades, Mandela har gick nyligen ur tiden vid en ålder av 95 år, och Sverige står i höst inför ett viktigt val.

– Tidpunkten känns rätt för att damma av bilderna igen och presentera
dem i en stor utställning. Det Mandela pratade om då känns fortfarande lika aktuellt. Och, märkligast av allt, så känns det plötsligt mer
aktuellt i Sverige än på många, många år. En växande öppen rasism och en ökande
smygrasism fräter på det som var själva kärnan i Nelson Mandelas
budskap: Människors lika värde, säger Ulf Berglund.


– Konsten är en viktig del av Diplomats själ och vi har under ett antal år samlat verk av landets mest namnkunniga konstnärer och fotografer. Vi tror att dessa utställningar kan bidra till oväntade konstupplevelser och ge hotellets gäster, personal och besökare tillfälle att orientera sig i en spännande nutida konstscen. För konstnärerna och fotograferna är detta en utmärkt möjlighet att visa sina verk utanför gängse sammanhang och på det sättet nå en ny publik, säger Anna Cappelen, styrelseordförande för Hotel Diplomat.

The Election visas på Hotel Diplomat fram till den 3 oktober 2014.

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS