Annons
Kalender > Visa aktivitet

Urge : SXSW - Austin, TX, Jens Hellman

28 augusti - 21 september
Plats: Scandic Grand Hotell, Örebro | www.jenshellman.com

Vernissage: fredagen den 5 september, kl 17 

Light Screamer spelar på Scandic, Garaget kl 21

Utställningen är en bildberättelse utifrån mig och mitt band Light Screamers upplevelser i Austin, Texas, under festivalen South by Southwest. Här spelas överallt, på hundratals ställen under den officiella festivalen och på ännu fler där inofficiella spelningar arrangeras. Ofta primitivt och enkelt. Världskända band kan stå på samma scener som osajnade. Slående är engagemanget, energin och den starka drivkraften att uttrycka något - en jordnära attityd bortom yta och materialism. Något som, på sätt och vis, fått mig att omvärdera min kritiska syn på USA.           

Berättelsen är subjektiv. Bilderna är tagna runt om och bakom scenerna där vi spelat, kring våra studioinspelningar, hemma hos vänner eller där band jag gillar spelat runt om i Austin. Miljöer jag fått möjlighet att uppleva utifrån bandets kontakter och vänner i staden.

Jag är glad över chansen att bara få vara där. Att delta har varit helt överordnat fotograferandet. Men å andra sidan är det i såna sammanhang jag tycker de bästa bilderna tas. 

Rock 'n' roll             

Jens

Kontakt:

jens@lightscreamer.net                          

lightscreamer.net

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS