Annons
Kalender > Visa aktivitet

American Odyssey - Mary Ellen Mark

26 januari - 9 mars
Plats: Galleriformat, Malmö | http://www.galleriformat.nu/

Galleri Format visar ett urval av Hasselbladscenters vandringsutställning American Odyssey av Mary Ellen Mark.


Mary Ellen Mark har kallats den främsta samtida dokumentärfotografen. Hon har i flera perioder levt med personer mer eller mindre i samhällets marginaler. ”Jag är helt enkelt intresserad av människor vid gränsen”, har hon förklarat. ”Jag känner en samhörighet med människor som inte har haft de bästa möjligheterna i samhället. Jag är alltid på deras sida. Kanske finner jag dem mer mänskliga”.

American Odyssey visar allt från rodeoarbetare i Texas, via människor på härbärge i New York, till nationalister i Idaho. I utställningen ingår även de mycket omtalade bilderna som visar den hemlösa familjen Damm i Los Angeles.

Mary Ellen Mark arbetar ofta väldigt nära de människor hon porträtterar. Vare sig det handlar om mentalsjuka kvinnor i Oregon eller prostituerade i Bombay finner hon ett djupt engagemang i personernas situation. Mark är också den typ av fotograf som gärna lever en längre tid med sitt ämne, inte sällan flyttar hon in hos de människor som skildras. Trots att det ofta handlar om personer i samhällets marginaler uppsöker Mary Ellen Marks aldrig det uppseendeväckande eller det aparta. I hennes bilder tycks vi tvärtom igenkänna det familjära och det humana.

Öppettider
Onsdag - Fredag 14:00-18:00
Lördag - Söndag  13:00-16:00
 

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS