Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

En linje över Kina - Marcus Haraldsson

11 april - 11 maj
Plats: Galleri Kontrast, Stockholm | www.gallerikontrast.se

Utställningen En linje över Kina bygger på två cykelresor tvärs över Kina med sju års mellanrum av fotografen och journalisten Marcus Haraldsson. Utställningen bygger på samma material som den uppmärksammade boken En linje över Kina men med ett nytt urval fotografier kompletterade med ljud och korta texter; sichuanesisk opera, munksång, Hongkongpop och personliga berättelser.
 
År 1999 cyklade Marcus Haraldsson som student över Kina från Xining, vid det tibetanska höglandet, till Hongkong på Kinas sydkust, en sträcka på 339 mil från gränsland till gränsland. År 2006 gjorde han, som fotograf och journalist, om exakt samma cykelresa utrustad med hundratals fotografier på, och adresser till, människor han träffat på den första resan. Han återsåg städer, byar, landsbygd och människor som på dessa enbart sju år genomgått en fullständig förändring.
 
Historien berättas i sex fördjupningar om tibetmunken Samten Gyamtso som år 1999 inte visste att jorden var rund men 2006 surfar porr på sin dator, färjkarlen Weima vars by gått från masskommunikation med vårdkasar till mobiltelefoni, de unga eleverna på centrala skolan för elitgymnaster i storstaden Chengdu, demokratikämpen Lu Xinfeng och hans sång-och danstrupp från minoritetsbyn Zhaoxing, flickan Fu Hong som flyttat från familjen i De 72 serpentinernas backe till en stor industri i Kanton och Rita Chao Hadden, managementkonsult från Hongkong. En linje över Kina är historien om hur dessa och 1,3 miljarder andra just nu anpassar sig till en extremt snabb och på gott och ont urskillningslös ekonomisk utveckling.

 

Öppettider:
Onsdag-fredag 12-18
Lördag-söndag 12-16

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS