Annons
Kalender > Visa aktivitet

Auto Memorized - om minne och historia i ett utvidgat fotografiskt fält

18 april - 18 maj
Plats: Centrum för fotografi, Stockholm | www.centrumforfotografi.se

Det mänskliga minnet är en icke selektiv process som automatiskt inträffar vid behandling av intryck och upplevelser. Minnets motståndskraft är glömska vilket väcker olika strategier att motverka, behandla, bearbeta, bevara, sortera och spåra. Utställningen Auto Memorized diskuterar minnets förhållande till identitet, historia och perception och gestaltas på varierande sätt i de olika konstnärernas verk.

Auto Memorized visar också fotografiets samtida status - att allt fler konstnärer och fotografer arbetar i ett utvidgat fotografisk fält och undersöker och ifrågasätter fotografiets gränser och tvådimensionella yta och arbetar med begrepp som rumslig fotografi och fotografi som social skulptur. Fotografiet används som ett verktyg och integreras i en konstnärlig praktik som ett av många uttrycksmedel där media varierar och korsbefruktar varandra. Utställningen diskuterar frågeställningar om fotografiets traditionella uttrycksmedel och omfattar även andra medier som video, collage, performance, måleri, broderi eller installation. Vilken betydelse har fotografiet för måleriet? Kan en installation, ett rumsligt ingrepp eller en performance framstå mer fotografisk i sin karaktär?

 

Medverkande konstnärer: Maria Miesenberger, Kristina Jansson, Hannele Rantala, Lina Selander, Katarina Elvén, Carlos Motta.
Curator: Liv Stoltz

Öppettider
Onsdag-Fredag 12-18
Lördag-Söndag 12-16
Måndag-Tisdag Stängt

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS