Annons
Kalender > Visa aktivitet

Introspektion - elever vid Fotoskolan i Gamleby

5 april - 18 maj
Plats: Arbetets museum, Norrköping | www.arbetetsmuseum.se

Eleverna vid Fotoskolan i Gamleby att visa sin examensutställning på Arbetets museum i Norrköping. Det är sexton elever som går den ettåriga kursen Gestaltande fotografi. I år ställer även deras kursledare, Mattias Wallin, ut ett verk. 

Projektpresentationer:

Elin Aldén
Jag vill ifrågasätta hur känslor påverkar människan och hur man hanterar händelser i livet. En blandning mellan att vilja bearbeta och förstå det som sker runt omkring en och samtidigt våga fly iväg i drömmar.

Fredrik Berglund
Mina arbeten är en pågående undersökande process där jag arbetar med arrangerade bilder som ställer frågor om samhörighet och tillhörighet. Fotografierna är fokuserade på känslor från scener där utgångspunkten är tankar kring mänsklig osäkerhet. Karaktärerna befinner sig i en beslutsfattande situation om deras rädsla för sitt inre och framtiden.

Emma Blomberg
Kallis
De fyra senaste somrarna har jag jobbat på Norra Kallbadhuset i Helsingborg. Det stod snabbt klart för mig att det fanns skillnader mellan besökarna. Förutom de som kom för sommarens skull fanns det de som oavsett väder eller årstid återkom, vecka efter vecka, för att få vara på sitt Kallis. Under mina somrar kom jag att lära känna många av stammisarna och min nyfikenhet för dem visade sig alltid vara befogad.
I januari i år återvände jag till Kallis för att påbörja mitt första dokumentära projekt.

Mats Estius
Controlled emotion
Min vardag som medberoende är att förbise mina egna behov, mitt liv är baserat på kontroll, missbrukarens välbefinnande och tillfrisknande. Att släppa kontrollen är den medberoendes tillfrisknande. När missbrukaren är fri sitt beroende... behövs jag?När jag släppt kontrollen, vilken blir min plats, var tar jag vägen?

Elin Granath
Minnen

Ninja Hanna Grönqvist
Backstage

Gustav Gustafsson
Fristående bilder 2007 - 2008
Jag fascineras över tanken om en objektiv bild.

Victor Kinnbo
Reaktion
Mina verk är reaktioner på mina upplevelser. Händelser och visuella minnen som etsat sig fast under min uppväxt, för att sedan ta form inför denna utställning.

Nils Kullberg
Try Happiness
Jag arbetar med fantasi och humor och man kan se mina bilder som en värld som kan finnas där, om man vill.

Märta Stina Larnemark
Virgo
Den röda tråden i mitt konstnärskap är att utmana och ifrågasätta normer och invanda beteenden i samhället. Jag engageras av mötet med betraktaren och vill uppmuntra människor till att börja tänka och inte bara tycka.

Hampus Larsson
Vem är klottraren?
Klottraren är oftast en ung, vilsen kille som känner utanförskap och därigenom har ett behov av att tillhöra någon grupp. En av drivkrafterna är spänningen eftersom det är olagligt att klottra. Hans intresse för arbete eller skolgång är begränsat eftersom verksamheten pågår under de nattliga timmarna och dagarna åtgår därför till vila.
Klottraren har i regel ingen egen inkomst och det påverkar säkert hans attityd till de kostnader som han orsakar. Det handlar om mycket stora pengar i saneringskostnader som drabbar såväl fastighetsägare som försäkringsbolag. Sprayfärgen tillgripes ofta i olika butiker. Kan man förebygga klotter genom att sälja sprayen över disk?
Det har genom åren hävdats att klottraren har ett konstnärligt intresse som han måste få utlopp för. I huvudsak stämmer detta inte eftersom klottret oftast är enbart kladd och skämmer hela stadsbilden.
Källa: Polisen.se

Zandra Lindberg
Arbetet tar sin utgångspunkt i tankar kring ett relationsförhållande. Våra komplex och viljor att vara individualister samtidigt som vi gärna vill ingå i ett gruppsammanhang.

Hanna Maria Reidmar
Genom fotografi undersöker jag den kollektiva rädslan. Porträtterar gränslandet där det subjektiva inte kan skiljas från det objektiva, där sunt förnuft ersätts av fantasier och föreställningar. Jag konstruerar en helhet av det undermedvetna och fångar fragment av scener som spelas upp i mina tankar.

Marcus Stenberg
Marcusevangeliet
Jag inspireras av och lånar uttryck från till exempel tv-nyheterna, bibeln, reklam, graffiti och dataspel. Jag använder mig ofta av text i mina bildserier.  Motsatsförhållanden intresserar mig mer än plakatbudskap.

My Nickolina Törnqvist
Han lovade att han skulle ringa
Mitt arbete kretsar kring undersökandet av människor och deras beteenden. Hela tiden arbetas det med att bygga upp en fasad som ska dölja ens egen person genom att anamma olika stilar, byta utseende, bete sig olika i olika situationer. De centrala frågorna för mig är ångest, barndom, genus och kvinnliga ideal.

Josefin Vilén
Huset
Jag har porträtterat ett hus som inger värme och nostalgi. För mig är det en illusion.

Mattias Wallin
The Receviers1 H 37 Min Videoinstallation, 2006
The Receviers bygger på fem livshistorier. Verket behandlar frågor om vad det är som gör oss till hur vi är idag. Utgångspunkten var att inte styra berättelserna på något sätt. Personerna fick därför berätta vad de ville utan att bli avbrutna. Ljudupptagningarna spelades sedan upp för fem andra personer som valdes ut som mottagare till historierna. De lämnades ensamma i en studio med en ljudinspelning och en kamera. Under videoinstallationen befinner man sig mellan ljudinspelningen och filmen och blir på så sätt både betraktare och mottagare själv.

Öppettider
Öppet alla dagar kl 11-17
tisdagar till kl 20

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS