Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

PLANKET STHLM 2019

17 augusti - 18 augusti
Plats: PLANKET STHLM 2019 | www.planketsthlm.se

PlanketSthlm 2019 skapar möten mellan olika generationers fotografi, såsom mellan Christer Strömholms bilder, som en gång startade Fotoskolan i Sthlm och Christer ”fjellis” Fjellman, en av de yngsta någonsin att gå Fotoskolan. Trots två stroke´s leder han sedan 2016 tillsammans med vänner, det som redan 2017 skulle bli Sveriges största utomhusutställning i fotografi.

2016 lockade Planket Sthlm 3.000 besökare. 2017 dubblade vi och under 2018 förärades vi med mer än 16 000 besökare.

2019 medverkar precis som tidigare år, en mix av allt från amatörer till världskända fotografer.

PlanketSthlm 2019 pågår i år under två dagar, 17-18 augusti, i och runt Lilla Mejtens Gränd/Malmgårdsvägen.

Här visas allt från Pinnholes till Silvergelatin och digitala printar, i allt från små polarbilder till meterhöga verk. Både bredd och mångfald kommer att prioriterats. Ny teknik såväl som gammal brukar dyka upp på plats.

PLANKET Sthlm började 1982 med att fotografen Neil Goldstein inspirerades av utomhusutställningarna i Washington Square Park i New York. Tillsammans med Irene Berggren, Lars Hall, Bror Karlsson, Gunnar Smoliansky och Rebecka Tarschy grundades en tradition av utomhusutställningar på de röda planken i Lilla Mejtens gränd nedanför Vitabergen i Stockholm. Sedan dess har Planket spridit sig till fler städer. 2018 gästades vi av Gunnar Smoliansky, en av Plankets grundare.

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS