Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

Micke Berg – Svart himmel över Naxos

4 december - 15 december

Sommaren 2021 var en mörk sommar i Grekland. Covid, superhetta och bränder i norr. Det var till och med så att svarta flagor från bränderna i norr kom till ön i syd med vinden.

Coviden, restriktionerna, hettan, färgade tillvaron. Svårast var det grekiska motståndet mot att vaccinera sig. Det var en sommar där man bar en slags irritation och svårmod inom sig.

Paradiset fick sig en törn helt enkelt. Det är vad utställningen handlar om. Den svarta himlen över paradiset.

Svartvita bilder, trettio stycken, nya och gamla, vintage och utskrifter.

Vernissage lördag 4 december kl. 13.00
GALLERI FOTOGRAFI Hornsgatan 42 i Stockholm

Micke Berg har verkat sedan 1972 som fotograf. Han har gjort femtio böcker och hundra utställningar. De mest kända böckerna är I Mullvaden levde vi, 1979, om Mullvadsockupationen, Skogsnäs, 1983 om Skogsnäskollektivet, barnboken Småmänniskor, 1998 och den svarta Stockholmsskildringen Stockholm Blues, 1994.

Micke Berg har varit en ständig vagabond, har rest överallt och delar just nu sitt boende mellan den grekiska ön Naxos och Stockholm.

Han har tilldelats en rad stipendier som Gullersstipendiet, Lennart af Petersens-priset, Stockholm stads hederstipendium, Nöjesguidens pris och Sune Jonsson-stipendiet.

Micke Berg gör för närvarande böcker, cyklar, skriver, bloggar och fungerar som mentor för yngre, begåvade fotografer.
https://mickebergphoto3.blogspot.se

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS