Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

UPPLÄSNING MED KARL LARSSON

1 februari - 1 februari
Plats: Hasselbladstiftelsens bibliotek, Göteborg | https://www.hasselbladfoundation.org/sv/event/upplasning-med-karl-larsson/

Välkommen till Hasselbladstiftelsens bibliotek för en uppläsning av böckerna Franska moln och Bin av och med Karl Larsson! Han kommer att läsa två titlar ur sitt konstverk PUUT – Publicering och Utlåning. Det är två artists’ books som skapades under konstresidens på Cité internationale des arts i Paris. Böckerna bygger löst kring Erik Satie vars verk beskrevs som monotona repetitioner. Med fotografierna ställer verken genom sin enformighet frågor bortom det avbildade.

 

Under evenemanget kommer medlemmar i PUUT – biblioteket kunna göra sitt första lån, glöm inte bibliotekskorten. För er som ännu ej blivit medlemmar ges möjligheten att bli det på plats.

_______________________________________

 

KARL LARSSON är en konstnär som arbetar med växelverkan genom inspelningar, framförallt med kameran. Hans konst utgår i från undersökningar av oss människor, hur vi på olika sätt påverkar och påverkas. En form av extrem nyfikenhet där hans politiska och filosofiska funderingar med hjälp av humoristisk underton visas upp på olika sätt.

Mer information:
www.karllarsson.se

 

PUUT-BIBLIOTEKET ett pågående konstverk av Karl Larsson som utgår ifrån projektet ”Miljonprogrammet” som pågått sedan 2003 och där Larsson med kamerans hjälp skapat ett ständigt expanderande fotografiskt arkiv med över två miljoner bilder. Utifrån detta material gör Larsson fortlöpande egna publikationer – ibland även i samarbetsform – utifrån en gör-det-själv-tradition. Dessa böcker utgör idag grunden i PUUT-biblioteket.

 

En kärna i biblioteksväsendet är dialogen då hela idén vilar på en struktur av utbyte. Utifrån denna premiss utforskar PUUT-biblioteket konst och estetik i en större vilja att tillgängliggöra kultur. För i tider när den kollektiva kulturen är under attack blir biblioteket till en motståndshandling – en plats för kontemplation, där alla genom kollektiv ägande ges en plats att vara.

 

Mer information:
www.puut.se

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS