Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

Moldova - Åsa Sjöström

6 december - 25 januari
Plats: Galleri Kontrast, Stockholm | www.gallerikontrast.se

Galleri Kontrast visar under december och januari Åsa Sjöströms utställning 'Moldova'. 

Moldavien är ett av Europas fattigaste länder. Ungefär 80 procent av befolkningen lever under gränsen till fattigdom. En fjärdedel bor och arbetar utomlands. Pengarna som skickas hem från utlandet har blivit en av landets största inkomstkällor. Sexhandel med kvinnor och trafficking är ett av de största problemen i landet. En flicka värderas till mellan 500 och 2000 dollar och en normal månadslön för en vanlig arbetare ligger på omkring 40 dollar.

Åsa Sjöström är sedan 2005 fotograf på Sydsvenskan i Malmö och utbildad på Nordens fotoskola Biskops-Arnö. Åsa Sjöström vill med sina bilder visa de allvarliga problem som finns i landet som tex trafficking och fattigdom, men samtidigt också visa vardagen i Moldavien.

Med bilderna från Moldavien har Åsa fått Anna Lindhs Minnesfonds utvecklingsstipendier och vunnit första pris i den internationella tävlingen World Press Photo samt i den svenska tävlingen Årets Bild. I utställningen Moldova visas bilder som speglar situationen och vardagen i ett av Europas mest drabbade länder sedan Sovjetunionens fall.

Öppettider:
Onsdag-fredag 12-18
Lördag-söndag 12-16

 

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS