Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

Tiden och Ljuset - Hans Hammarskiöld

21 januari - 21 mars
Plats: Fotomuseet, Sundsvall

Fotomuseet i Sundsvalls mantra är bra fotografi. Och nu erbjuder de bland det bästa man kan få tag på; fotografier av Hans Hammarskiöld.

Kanske en av Sveriges mesta fotografer, född 1925, med över 50 grupputställningar, nära 50 separatutställningar och OBS nästan 50 böcker!
 
Allt från egna barn, till kungafamiljer, båten Wasa, kyrkogårdar, herrgårdsbibliotek, konstnärsporträtt och experiment. Allt faller inom Hans Hammarskiölds ramar.
 
Hans Hammarskiöld var en av ursprungsgrundarna till det kända fotokollektivet Tio Fotografer 1958 och en av ägarna till agenturen TioFoto. Alla i det här kollektivet var kreativa och produktiva, (Georg Oddner, Lennart Olson, Sven Gillsäter m.fl.) men frågan om inte Hans Hammarskiölds produktivitet vida överstiger de andras, i alla avseenden utom då det gäller film. Han är nära på den enda i Tio, som inte filmat.
 
På onsdag den 21 januari kommer Hans Hammarskiöld till Fotomuseet i Sundsvall och öppnar sin egen utställning Tiden och Ljuset. Vi pressvisar utställningen tisdag 20 januari mellan kl 13:00 – 15:00. Om ni vill får ni gärna ringa och prata med Hans. Vi kommer att erbjuda er en CD-skiva med pressbilder och en makalös utställning.

 Utställningen pågår mellan den 21 januari och den 21 mars 2009. 

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS