Annons
Kalender > Visa aktivitet

Way ahead - Maria Friberg

8 februari - 10 maj
Plats: Östergötlands länsmuseum, Linköping | www.ostergotlandslansmuseum.se

Maria Friberg är en av Sveriges mest framgångsrika konstnärer och i den här utställningen – Way ahead – visar hon flera nya fotografier, som inte ställts ut tidigare.

 Fribergs konstnärskap kretsar kring undersökande av roller. Många av hennes tidigare verk skildrar vuxna män i kostym, deras makt och den roll de ikläder sig genom kostymen – det yttre skalet för ”manlighet”.

I de senare årens fotoserier är naturen en viktig del. Människor befolkar naturen, uppflugna i träd, vilandes på trädgrenar, eller flytande i vattenmassor. Natur har förknippats med kvinnan, den otyglade och vilda, medan kultur har förbehållits mannen, den kontrollerade och bildade. Motsättningarna mellan man och natur, men också mellan man och kvinna finns inbyggda i bilderna.

Maria Friberg är född 1966 i Malmö och har utbildats bl a på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Hon är representerad med verk på flera av de större konstmuseerna och i privata samlingarna i Sverige. Hennes verk har även fått stor internationell spridning och hon ställer regelbundet ut utomlands.

Utställningen invigs söndag 8 februari kl 14 av museichef Maria Jansén.

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS