Annons
Kalender > Visa aktivitet

Naturfotografen Lennart Nilsson

27 mars - 30 augusti
Plats: Naturhistoriska riksmuseet, Stockholm | http://www.nrm.se/

I utställningen "Naturfotografen Lennart Nilsson" får besökarna möta naturen på nära håll. De får se några av Lennarts banbrytande fotografier som har tänjt gränserna för vad som är möjligt att fotografera. Fotografier som har inspirerat generationer av naturfotografer. 

Så beskriver Claes Enger, utställningschef på Naturhistoriska riksmuseet, utställningen. 

Utställningen omfattar ett drygt 40-tal bilder och baseras på Lennart Nilssons gärning som naturfotograf under åren 1959 till 2007. Genom Lennart Nilssons speciallinser kommer besökarna nära naturen och får se det som det mänskliga ögat inte annars kan se. Blommor som pollineras av bin, tidiga fosterbilder av apor och människa eller fosterbilder av en kyckling och en gris där besökarna kan se kycklingens näbb och ben samt grisens klövar och tryne.

Hightech från 1700-talet
Besökarna kan också se bilder av det Linné såg i sitt mikroskop för 250 år sedan, vilket är möjligt tack vare en rekonstruktion som Lennart Nilsson och Hans Nyman har gjort med hjälp av ett Cuffmikroskop från den tiden. Bilderna föreställer bland annat en loppa och en mygga. Dessutom kan besökarna jämföra vad som var möjligt att se då med bilder på vad som är möjligt att se i dag med modern elektronmikroskopi.

Utställningen visas i Vegasalen mellan den 27 mars och den 30 augusti 2009.

 Mars 2009 
M T O T F L S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS