Annons
Kalender > Visa aktivitet

Dan Isaac Wallin visar bilder ur Serierna Waterland, Desertland & The other side

21 november - 17 december
Plats: ArtPhotoCollection, Göteborg | www.artphotocollection.com www.danisaacwallin.com

Dan Isaac Wallin
född 1977

Dan Isaac Wallin har i sitt fria arbete en förkärlek för Polaroid, gärna en enkel SX-70 modell eller Polaroid 180 med utgången polaroidfilm. Wallin behandlar och misshandlar polaroidfilmen med varsamma händer under framkallningen tills han får fram det mjuka och sagolika uttryck som kommit att känneteckna hans arbeten.

I dessa serier ser vi mest utomhusmotiv från den svenska landsbygden. Färgerna och uttrycken ändras med årstiderna och bakom dessa vackra motiv vilar ett allvar och en poetisk finkänslighet.

Det är resor tillbaka till barndomens platser som Wallin presenterar och dessa minnen blir till drömlika sekvenser; de från Bohuslän blå och de från Israel svartvita. Genom det stundtals nostalgiska uttrycket skär gåtfullheten genom bilderna och väcker många frågor hos betraktaren.

Wallin har fotograferat i snart 15 år och är utbildad bildjournalist på Biskops-Arnö. Hans arbetsprocess är långsam och han använder ofta storformatskameror, även i sitt arbete som frilansfotograf. Han är entusiastisk över att jobba med alternativa processer så som gummitryck, Van Dyke Brown och saltkopior och håller även kurser i detta. Wallin har medverkat i otaliga grupp- och separatutställningar, senast på  Eduart Planting Fine Art Photography i Nederländerna. Han har även mottagit stipendier för sitt fotografiska arbete.

Under tre års tid arbetade även Dan med bilder till boken Irrblosset och Lindanserskan, en skildring av några autistiska människors liv. En bok som fått ett fantastiskt
mottagande. Dessa serier som visas här på Art Photo Collection är också planerade att
tryckas i samlad bokform.

 November 2009 
M T O T F L S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS