Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

LO TECH/NO TECH - Klas Öster och Lena Källberg

20 mars - 4 april
Plats: Delight Studios, Stockholm | http://www.delightstudios.com

LO TECH/NO TECH – en obskyr utställning

Lördagen den 20 mars öppnar Delight Studios sin första fotoutställning då två fotografer ställer ut ett trettiotal bilder i foajén. Bilderna är analogt fotograferade och syftet är att locka, inspirera och sprida glädje inom fotografins värld.

I en tid när fototekniken blir mer avancerad och samtidigt lättillgänglig för alla känns det helt naturligt att i vår första utställning gå tillbaka till fotografins grunder, säger Guido Hildebrand på Delight Studios. Kunskapen att med tekniskt enkla medel skapa en fotografisk bild är det inte längre många som har.

De två utställarna använder olika tekniker men förenas i sitt avspända förhållningssätt till fotografin och skapar lekfulla men samtidigt utmanande bilder.
Lena Källberg tar oss med på en resa i tid och rum med sina egenhändigt byggda kameror. Bilderna som skapas fångar en sekund – eller en hel årstids växlingar, vilket ger stor dynamik i produktionen. På vernissagen har du möjlighet att kliva in i en gigantisk Camera Obscura och får dessutom chansen att lära dig bygga en alldeles egen hålkamera av en tändsticksask eller papprör. (www.pinhole.se)

Klas Öster har fotograferat sedan barnsben och upptäckte hösten 2002 den ryska kultförklarade kameran Lomo LC-A, som har en hängiven skara anhängare. Sedan dess lever han efter lomografens tio budord: Att alltid ha sin Lomo med sig, att inte behöva veta i förväg vad som ska fångas på bild och att i efterhand inte behöva veta vad som fångades (!) är bara några av dem.
 
- Det är alltid lika spännande att hämta ut en nyframkallad rulle, jag blir oftaöverraskad av resultatet, berättar Klas Öster som använder sig av vändframkallning för att manipulera färger och stämningar i sina motiv. (www.suddigabilder.se)
 
- Fotografin idag strävar efter en perfektion som inte existerar i verkligheten, säger Guido Hildebrand. Att fotografera är glädjefyllt och bilderna får gärna lämna något till betraktarens fantasi.
   Samtidigt handlar den stora förändringen inom fotografin idag inte om teknik, utan om syftet. Unga idag söker med kamerans hjälp bekräftelse och sin plats i det sociala livet. Det handlar inte längre om att spara något för framtiden, bilderna ska konsumeras här och nu.

Vernissagen med den jättelika Camera Obscuran lördagen den 20 mars kl 12.00–18.00. 

Öppettider:
måndag-fredag kl 14–19
lördag-söndag kl 12-18.

 

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS