Annons
Kalender > Visa aktivitet

Tokyo Stories - Hiroshi Hamaya, Tadahiko Hayashi och Shigeichi Nagano

6 mars - 2 maj
Plats: Kulturhuset, Stockholm | www.kulturhuset.se

Kulturhuset i Stockholm visar utställningen 'Tokyo Stories' med bilder av fotograferna Hiroshi Hamaya, Tadahiko Hayashi och Shigeichi Nagano. Med fokus på gatulivet, dess spontanitet och skådespel skildrar tre av Japans ledande fotografer en stad i förändring Med ett hundratal bilder, varav många tidigare aldrig visade utanför Japan, tecknar Tokyo Stories ett mångfasetterat porträtt av staden från 1930-talet fram till nu.


Tokyo är en kontrasternas stad, ett kalejdoskop av bilder, där det futuristiska nuet blomstrar intill den traditionsrika historien. Utställningen presenterar Tokyos många ansikten: studentprotester, politiska intriger, lönearbetare och deras långa arbetsdagar, geishor, prostituerade, gatubarn, författare, konstnärer, formgivare och fashionistas.

För Hiroshi Hamaya (1915-1999), som är född i Tokyo, föll det sig naturligt att välja hemstaden som sitt första fotografiska motiv. I hans bilder, som är tagna på 1930-talet, träder en mystisk och exotisk stad fram, ljusår från den jättestad vi idag känner till. Tadahiko Hayashi (1918-1990), skildrar den materiella förödelsen i Tokyo efter andra världskriget, samt dess invånares beslutsamhet att ur ruinerna skapa en bättre framtid. Shigeichi Naganos (född 1925) fotografier vittnar om de genomgripande förändringar som Tokyo genomgått under de senaste 50 åren i samband med moderniseringen, samtidigt som staden hållit fast vid sin historia.

Öppettider:
Måndag stängt
Tisdag-Onsdag kl 11-19
Torsdag kl 11-21
Fredag kl 11-19
Lördag-Söndag kl 11-17

 

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS