Annons
Kalender > Visa aktivitet

Miss Landmine - Gorm K. Gaare

7 mars - 9 maj
Plats: Armémuseum, Stockholm | www.armemuseum.se

Armémuseum i samarbete med konstnären och regissören Morten Traavik visar utställning 'Miss Landmine - Cambodia 2009. Utställningen visar Gorm K. Gaares färgfotografier på kvinnor som överlevt en landmina.

Enligt konstnären och regissören Morten Traavik har alla rätt att vara vackra. I de kontroversiella skönhetstävlingarna Miss Landmine Angola och Miss Landmine Cambodja använde Traavik konsten som verktyg för att uppmärksamma problemet med landminor.


Enligt FN har två miljoner människor fallit offer för minor. Uppåt 20 000 människor om året skadas eller dödas, vilket innebär att varje halvtimme trampar någon på en mina någonstans
i världen. Minorna kan vara aktiva i mer än 50 år och finns utplacerade i mer än 70 länder. Exakt var vet ingen.

Kambodja är ett av världens mintätaste länder. Tiotals miljoner landminor har röjts och förstörts de senaste tio åren, men offren lever vidare.

Utställningen på Armémuseum visar färgfotografier i storformat på kvinnor som överlevt en landmina. De deltog i skönhetstävlingen Miss Landmine Cambodja 2009. Vinnaren belönades med en nytillverkad protes. Tävlingen väckte stort internationellt intresse men fick avslutas i hemlighet. Kambodjas regering, som tidigare ställt sig bakom, förbjöd projektet i sista stund. Förklaringen löd att det hånar Kambodjas funktionshindrade.

Öppettider:
Måndag stängt
Tisdag kl 11-20
Onsdag-Söndag kl 11-17

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS