Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

Hillbilly heroin, honey - Hannah Modigh

24 april - 6 juni
Plats: Galleri Format, Malmö | www.galleriformat.nu

 

Galleri Format i Malmö visar utställningen 'Hillbilly heroin, honey' av Hannah Modigh.


Hannah Modigh var under hösten 2006 i en utdöende kolstad i Virginia, USA som heter St. Charles. Där sökte hon upp upp unga män för att med sin kamera skildra det androgyna och sårbara i kontrast mot det hårda livet.

En historia av fattigdom och livet runt kolgruvorna har format St. Charles. Många bor i hus som gått i generationer, men har inte råd att hålla dem i skick. Andra bor i trailers. Många ungdomar slutar skolan tidigare och att få barn som tonåring är mer regel än undantag. Staden är känd för ett utbrett alkoholmissbruk och sociala problem. 

OxyContin är en smärtstillande medicin som är vanligare i St. Charles än i någon annan del av USA. Här kallas drogen 'hillbilly heroin', för om tar man drogen i stora mängder påminner den om heroin, fast till ett billigare pris. Från början användes OxyContin för att behandla de skador som gruvarbetarna ådrog sig i gruvan, men i dag har det blivit en drog som ungdomar tar.

Vernissage lördag 24 april kl 13-18

Öppettider:
Onsdag-fredag kl 14-18
Lördag-söndag kl 13-16

 

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS