Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

Herbarium Amoris och Till Vila - Edvard Koinberg

8 maj - 15 augusti
Plats: Abecita corsettfabrik Konstmuseum, Borås | www.abecitakonst.se/

 

Abecita corsettfabrik Konstmuseum i Borås visar utställningarna 'Herbarium Amoris' och 'Till Vila' av Edvard Koinberg.

”Herbarium Amoris” är ett projekt som Koinberg arbetat med i över tio år. Utgångspunkten var några citat från 1700 talet skrivna av Carl von Linné om växternas sexualitet. Tanken var att illustrera hans insikter med fotografier, men med associationer till växtbilder från Linnés tid. Sedan bilderna började visas 2003, har de turnerat i hela världen och visats på över 60 platser i 23 länder, och även utkommit i bokform på sju språk.

Det nya projektet ”Till Vila” beskriver växterna under vintervilan. Gränsen mellan levande och dött är svår att urskilja i naturen. Det som tillsynes är vissnat och livlöst kan vara fullt av frön färdiga till nytt liv. I båda projekten har han försökt skildra våra vanligaste trädgårdsväxter, de som växer vilt eller kan odlas i vårt klimat.

Öppettider:
Onsdag-Fredag kl 12-18
Lördag-Söndag kl 11-15
Måndag-Tisdag stängt

 

 

 Maj 2010 
M T O T F L S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS