Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

Shake This Town - Bertil Lindgren

8 maj - 29 augusti
Plats: Tidaholms Museum, Tidaholm | www.tidaholmsmuseum.se

Tidaholms Museum visar utställningen 'Shake This Town' av Bertil Lindgren.  En utställning utifrån Rockabillykulturen, musiken, bilarna pinupporna.

-Jag tycker att det är väldigt roligt att visa mina bilder här och att dessutom ha möjlighet att visa över 300 bilder är extra roligt, säger Bertil Lindgren fotograf med stort intresse för bilar och pinuppor. Hanna Eklöf chef på Tidaholms museum fortsätter, jag har ju länge velat göra en utställning som denna och när jag träffade Bertil och såg hans fantastiska bilder visste jag att det var dags!

Utställningen består av ett femtontal stora porträtt och en utställning med  ca 25 av Bertils bästa Pin Up och bilkultur bilder. Detta kompletteras med ett flertal reportage från olika träffar, tävlingar och andra träffpunkter inom subkulturen.

-Att göra en heltäckande skildring av en så stor och levande subkultur som denna är naturligtvis inte möjlig och vi gör bara korta nedslag på olika delar av den berättar Hanna. Jag tycker också det är väldigt roligt att på detta sätt uppmärksamma bilkulturen fortsätter Bertil, det man kan kalla retro bilism är ju en tillväxtbranch som enligt bedömmare omsätter upp mot 10 miljarder per år i sverige.

Vernissage lördag den 8 maj kl 15:30

Öppettider:
Alla dagar kl 12 -16

Bertil Lindgrens hemsida:
www.carlsautosalvage.com
www.bertillindgren.com

 

 Maj 2010 
M T O T F L S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS