Annons
Kalender > Visa aktivitet

Upplevelsen av ett landskap, Mats Wilhelm /N

17 juni - 14 augusti
Plats: Upplandsmuséet, Uppsala | www.matswilhelm.com

”Det är något speciellt med utflykter i ett känt landskap. Till det jag ser, hör och förnimmer fogar sig inre bilder och andra minnen från tidigare vandringar. Jag kommer också att tänka på liknande motiv jag fotograferat på andra platser i Uppland. Tillsammans skapar detta en slags totalupplevelse, UPPLEVELSEN AV ETT LANDSKAP, som gör utflykter i det uppländska vardagslandskapet till storartade och euforiska äventyr.” skriver naturfotografen Mats Wilhelm.

Utställningens trettioåtta fotografier är tematiskt strukturerade under rubrikerna Slätten, åsen och ån, Skogen samt Kusten.  Bilderna ger en kärleksfull skildring det uppländska landskapet som är så rikt på natur, biologisk mångfald, kultur och historia. Till varje bild har Mats Wilhelm skrivit personligt hållna texter fyllda med kunskapsmättade och tänkvärda berättelser om djurliv, växtlighet och människor.

Mats Wilhelm är medlem i föreningen Naturfotograferna/N. Han har gett ut böckerna"Från Lena till Ulva" samt "Tidlöst".  Mats är utbildad biolog och har varit verksam vid Uppsala universitet. Mats Wilhelm har i år tilldelats ett av Uppsala kommuns kulturstipendier.

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS