Annons
Kalender > Visa aktivitet

Patina, Marcus Liedholm

3 juli - 31 juli

Ljust, fräscht, rent och skinande blankt – det är dagens högsta mode inom arkitektur, heminredning och design. Det räcker att öppna en inredningstidning för att slås av hur man eftersträvar det perfekta med högblanka köksluckor glas och raka linjer.

I denna utställning vill jag öppna ögon för motsatsen. Det slitna, rostiga, buckliga och smutsiga. Det inte fullt så tillrättalagda som finns runt omkring oss, som fått påverkas av väder och vind i åratal. Det är lätt att missa skönheten i det långsamma förfallet om man ser varje rostfläck och spricka som ett nederlag genom sin uppenbara kontrast till det rena, nya och industriella. Istället kan man se hur naturen långsamt försöker återvinna de material som den en gång berövats och upptäcka många vackra och intressanta mönster.

Bilderna i utställningen är från gamla industrilokaler, bilvrak och järnvägsvagnar. Till och med containrar på en återvinningsstation. Nästa gång du slänger skräp eller besöker ett slitet hus - ta chansen till en konstupplevelse i vardagen!

Galleriet har öppet tisdagar - lördagar kl 18 - 21 samt söndagar 13 - 21.

Galleriet ligger granne med Restaurang Carl Fredrik, så ett besök kan kombineras med en trevlig middag, en kopp kaffe eller varför inte bara ett glas vin när du tittar på konst.

Vernissage söndag 3 juli kl. 13.00 - 16.00

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS