Annons
Kalender > Visa aktivitet

IMAGINARY FRIENDS, Susanne Fagerlund

8 oktober - 29 oktober
Plats: Galleri Eugén & William, Göteborg | http://www.eugenwilliam.se/susanne-fagerlund-imaginary-friends

Aktuell utställning: IMAGINARY FRIENDS, Susanne Fagerlund

Utställning 8/10 – 29/10. Vernissage 8/10 kl 12.00-16.00 på Eugén & William

Eugén & William presenterar med stor glädje konstfotoutställningen IMAGINARY FRIENDS av  Susanne Fagerlund.

Susannes konstverk tar avstamp i den gestaltande skräckestetiken, som förekommit alltsedan medeltidens djävulsframställningar fram till dagens science fiction-filmer. Det vill säga visualiseringar av det okända, skrämmande och hotfulla, i form av djur- och insektframställningar.

I sitt konstnärliga utforskande har Susanne använt döda och förruttnande insektsfragment som hon manipulerar ihop till modeller och porträtt av en hotfull verklighet. Utgångspunkten i hennes konstnärliga metod är entropi, där objekten genomgår – via strategiska fysiska ingrepp – förruttnelse och sönderfall innan fragmenten fotograferas av i uppemot 150 s.k. ”slicer” via mikroskop. Från sin digitala databank av insektsfragment bygger konstnären de slutgiltiga verken i datorn, som iscensatta tablåer av fantasifoster och monster. Ett omfattande arbete där varje verk kan ta flera månader att skapa.

Susanne Fagerlund är verksam i Göteborg. Hon är utbildad konstvetare vid Göteborg Universitet, har gått Kulturamas fotolinje och har studerat Computer Graphics och Fine Art Photography i USA.

IMAGINARY FRIENDS är konstnärens första separatutställning som hon arbetat fram med Hasse Persson som mentor. Utställningen har tidigare visats på Abecita Fotomuseum i Borås.

 Oktober 2011 
M T O T F L S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS