Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

Galleri RALF presenterar WONKY av Jonas Berggren

31 januari - 10 februari
Plats: Galleri RALF, Marie Laveau, Hornsgatan 66, Stockholm | www.galleriralf.se

 Jonas Berggren har arbetat som fotograf sedan 1988. Han har fått sina fotografiska utbildningar på Nordens Fotoskola och Akademin för Fotografi på Konstfack. I dag är han själv lärare på Nordens Fotoskola och utbildar kommande generationer fotografer. 

  Jonas är i grunden en reportage- och porträttfotograf, där kommunikation och ifrågasättande är två av de viktigaste verktygen. När man jobbar med de grundpelarna lär man inte bara känna de personer och situationer man fotograferar. Man lär även känna sig själv. Man reser inåt!

  WONKY är ett engelskspråkigt uttryck för när något inte riktigt funkar som det ska. När något skaver, är snett eller skevt. Vingligt eller paj. Är man yr och inte hundra procent frisk kan man känna sig ”wonky”.  

  Det är just det där defekta, knappt synbara som Jonas fångar i sina bilder. Det är när allt INTE faller på plats som det uppstår en nyfikenhet. Något ÄKTA, något som är på riktigt, något som är just WONKY. Kanske är det allra mest allmängiltiga, vår längtan efter samhörighet, just det som gör oss WONKY. Precis det som Jonas fångar med sina små kameror. Vad han fotograferar med spelar ingen som helst roll. En pocketkamera, en telefon, en systemkamera. Det är mötet med den inte helt perfekta verkligheten som får honom att ta dessa bilder. Kanske ett sätt att jaga ensamheten på flykten.

Galleri RALF är ett fotografdrivet gerillagalleri för fotografi.

Bakom RALF står Ulf Berglund och Johan Bergmark.



 Januari 2011 
M T O T F L S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS