Annons
Kalender > Visa aktivitet

Penumbra & 665, Peter Eriksson

2 mars - 7 april

Jag har jobbat med fotografi både som frilans och anställd. Efter en inledande period som frilans så tappade jag sugen på eget fotograferande runt 2001 och började istället jobba på säljsidan på yrkesbutiken ProCenter. Både 665 och Penumbra-projektet började mer eller mindre som terapeutiskt plåtande för att återfinna lusten till fotografiet och mitt eget skapande. Runt 2008-2009 började jag ställa ut bilder från projekten. Sedan 18 månader kombinerar jag egna projekt och frilansande med att undervisa i fotografi på Nacka Mediagymnasium.

Penumbra
Under tio somrar fotograferade jag min familj under sommarvistelsen på Österlen. Huvuddelen är fotograferad i svartvitt, men denna gång visar jag bara färgbilder från projektet. Dessa färgpolaroider handlar nog egentligen mer om mig själv än om min familj och mina barn: den handlar om hur jag själv vill minnas dessa somrar, hur jag skapar mina egna minnen med mina döttrar som hjälp. Ett fåfängt försök att frysa tiden för att minnena inte skall försvinna. Att inte glömma...

665
Bilderna i serien 665 fotograferades till en början inte alls som en tänkt serie. De föddes snarare som en slags undersökning av ting och miljöer som fanns i min närhet; kunde jag återge dessa platser och känslor fotografiskt? Kunde jag återskapa de stämningar som fanns i mitt huvud, och inte bara dokumentera dem rätt upp och ned? Det jag eftersträvade var ett tillstånd - ett sätt att se på verkligheten som återger det som jag ser i mitt huvud när jag hänger kameran över axeln och beger mig ut och söker ett motiv. I 665 är jag inte intresserad av att tolka bilderna åt någon, det är upp till betraktaren att fylla fotografierna med innehåll och mening.

Öppettider: On-fr 10-18, Lö-sö 12-15 (Lite andra öppettider under Påskhelgen)

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS