Annons
Kalender > Visa aktivitet

Anna Clarén - Holding

28 februari - 26 mars
Plats: FotoGalleriet - Visby

 Fotografierna i "Holding" är tagna under en fyramånadersperiod i Anna Claréns liv då hon fotograferade oavbrutet. Som en fotografisk dagbok porträtterar hon sig själv och personer som står henne nära: föräldrar, farmoder, syster; och personer som hon mött av en händelse. 

Utställningen bygger på fotografier från boken med samma namn som år 2006 blev utnämnd av Svenska fotografers förbund till årets fotobok. I sin motivering beskriver juryn hur Anna Clarén närmar sig människokroppen ”med varsamt kameraöga. Hennes bilder både iakttar ensamhet och beskriver närhet utan att de porträtterades integritet äventyras.” 

Titeln ”Holding” kommer från en term inom psykoterapin. Den beskriver barnets behov att känna sig älskat och omhändertaget och hur avsaknaden genererar ett sökande efter att bli hållen. Ett sökande som kan ta sig uttryck i symbiotiska kärleksförhållanden, destruktivitet och rastlöshet. 

Anna Clarén beskriver sina fotografier som ett slags självporträtt men även som en allmänmänsklig berättelse om sökandet och längtan efter tillhörighet och närhet. 

Anna Clarén är född 1973 och uppväxt i Lund. Hon är sedan 2006 utbildningsansvarig för Nordens fotoskola och har tidigare varit verksam vid Gamleby fotoskola och Mittuniversitetet i Sundsvall. Som frilansande fotograf har hon haft uppdrag av bland annat Aftonbladet och Icakuriren. Hon är en eftersökt gästföreläsare och har under åren gett ut ett flertal fotoböcker. 


www.fotogalleriet.nu

Utställning, Vernissage

Tipsare: Ingriddim

Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lastolite HaloCompact