Annons
Artiklar > De nominerade till Svenska Fotobokspriset 2010

De nominerade till Svenska Fotobokspriset 2010

Nu står det klart vilka fem fotografer som nominerats till Svenska Fotobokspriset 2010. De nominerade är Åke E:son Lindman, Karl-Johan Stigmark, Kent Klich, Hannah Modigh och Gerry Johansson.

Svenska Fotobokspriset instiftades 1996 av Fotoförfattarsektionen inom SFF (Svenska Fotografers Förbund) för att uppmärksamma och stimulera kvalitativ fotoboksutgivning.

Under förra årets tävling inkom ett 80-tal bidrag, varav fem nominerades till titeln Årets Fotobok 2009. Utifrån dessa fem valdes en vinnare ut, Kent Klich med boken ”Picture Imperfect”.  
Här kan du se alla bidragen för 2009. 

Årets jury, bestående av Inta Ruka, Julia Peirone, Johan Melbi och Ola Carlsson, har nu valt ut sina fem favoriter bland de inskickade bidragen. Följande fotografer och böcker har nominerats:

Pure Architecture – Fotograf: Åke E:son Lindman
Fläckar, ord; Sprickor och andra sprickor – Fotograf: Karl-Johan Stigmark
Gaza Photo Album – Fotograf: Kent Klich
Hillbilly Heroin, Honey – Fotograf: Hannah Modigh
Ulan Bator – Fotograf: Gerry Johansson


Juryn har också delat ut hedersomnämnanden. Det första går till Lars Engstrand för fotoboken Karlbergsvägen med motiveringen: ”Fotografen tar oss i handen och leder oss på en 14 år lång promenad. I de till synes anspråkslösa bilderna skildrar han det som vi andra går förbi.”

Det andra hedersomnämnandet går till Simon Berg för fotoboken Apan är rädd, med motiveringen: ”Fotografen är inte rädd för vare sig blixten, närheten eller diskhon och vi kan inte sluta titta.”

Vinnaren till Årets Fotobok 2010 presenteras kl 17.00 den 24 september på Bok & Bibliotek i Göteborg och firas med efterföljande mingel med pristagare, jury och övriga nominerade.

Källa: SFF.



Publicerad 2010-09-05.

Bli först att kommentera

Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS