Annons
Kalender > Visa aktivitet

En livsvandring - Evacharlotte Fransson

25 maj - 29 juni
Plats: Sofiero slott, Helsingborg | http://www.sofiero.se/

En utställning med flera dimensioner där livets olika skeenden reflekteras i naturens och årstidernas växlingar. Poetisk fotokonst, ljuva toner och dofter möter oss i miljöer som inspirerats av Linnés liv och tidsanda.

EvaCharlotte Fransson är född och uppvuxen i Helsingborg, bosatt och verksam på den skånska landsbygden utanför Allerum.

Sin utbildning har hon fått inom reklamfotobranschen där hon var verksam under många år som fotografassistent och inspicient. År 2001 startade evacharlotte eget som fotograf och sedan några år arbetar hon nu på heltid med sin fotokonst. Ett flertal utställningar har ägt rum och nyligen utkom hennes fotobok Sensus videndi.

I småländska Råshult nära Linnés födelsehem tillbringade evacharlotte sin barndoms somrar. Här väcktes den stora kärlek till växter och djur som speglas i hennes bilder.

”Maxima in minimis”- Att se det stora i det lilla, är en devis av Linné som kan beteckna evacharlottes bildskapande. Hur hon med kameran förvandlar, det ofta vardagliga, till sinnligt vackra bilder och gör oss uppmärksamma på den skönhet som omger oss i vardagen.

Med utställningen En livsvandring vill evacharlotte bjuda in Sofieros besökare till en tänkvärd, annorlunda upplevelse på slottet

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS