Artiklar > Åter skånsk naturfotofestival i Hässleholm

Åter skånsk naturfotofestival i Hässleholm

Foto: Jan Grahn

 

Efter ett års uppehåll är det åter dags för Skånsk Naturfotofestival. Lördagen den 15 mars fylls Hässleholm Kulturhus med utställningar, besökare, prylmässa och fotografer som håller bildföredrag.

Nytt för i år är en satsning på film med både visningar och workshops i Kulturhusets biosalong. Skånsk Naturfotofestival har de senaste åren vuxit ordentligt. De senaste upplagorna av festivalen har haft fler än tusen besökare.

Bland bildvisarna märks bland andra nestorn inom svensk naturfotografi, Jan Grahn, som var med och bildade Naturfotograferna/N. Han är fortfarande aktiv.

Filmaren och fotografen Peter Gerdehag visar sitt stillbildsprogram ”Mitt liv med Hästmannen och Kokvinnorna”.

Övriga bildvisare är Patrik Larsson, Felix Heintzenberg och Mats Andersson.


Felix Heintzenberg har skapat Årets Pandabok 2014

Hässleholms Kammarorkester och fotograferna i PhotoNatura har satt samman ett bildspel med titeln ”Jorden runt på en halvtimme” ackompanjerat av en 25-mannaorkester på scen.

Biosalongens program är ännu inte helt spikat men kommer att bestå av workshops och filmvisningar av välkända naturfilmare

Programmet uppdateras kontinuerligt på festivalens hemsida.

Arrangörer är Studiefrämjandet i Skåne och Blekinge, PhotoNatura, Naturskyddsföreningen Skåne, Hässleholms Fotoklubb, Göingebygdens Biologiska Förening samt Scandinavian Photo.

Foto översta bilden: Jan Grahn

Läs även

Skånsk naturfotofestival ställs in
Klum höll hov i Hässleholm
Publicerad 2014-01-23. Läst av 5132 personer.

1 Kommentarer

Gun-Inger Arvidsson 2014-01-23 12:42  
Vi har ett Kulturhus här i Hässleholm som är något vara stolt över. Jag blir så glad när det fylls med något som just denna naturfotofestival.

Ett digert program brukar vara något för alla inte minst för de som gillar prylar.

Jag önskar alla som ordnat denna lycka till. Bra ni orkade i år då Hässleholm fyller 100 år (inget skryta om men det skall firas ändå)
Gun-Inger boende uti i Hässleholm.

Merläsning

ANNONS
Tamron Cashback - Scandinavian Photo