Annons
Artiklar > Nytt bokförlag satsar på foto och konst

Nytt bokförlag satsar på foto och konst

Uppslag ur den första boken från Bly förlag; ”My Head is a Crowded Room” om musikern Freddie Wadlings konst.

 

I mitten av oktober kommer den första boken från nystartade Bly förlag som ska ge ut ”böcker av grymt hög kvalitet inom foto och konst”.

Att producera högkvalitativa bildrika böcker innebär ofta en ekonomisk utmaning, eftersom Sverige är en liten marknad och dessutom har papperspriserna skenat iväg den senaste tiden. Men några som tar sig an den utmaningen är formgivaren Pär Wickholm och kommunikationskonsulten Benke Carlsson (även skribent för Fotosidan magasin) som startat Bly förlag.

– Vi känner varandra sen de tidiga punkåren, och den andan har vi väl med oss i det här. Det behövs inget lyxigt kontor och det mesta, som formgivning, PR och marknadsföring,  projektledning, redaktörskap och utställningar fixar vi själva, säger Benke Carlsson.

Benke Carlsson och Pär Wickholm har startat Bly förlag.

Samtidigt är de måna om att ge fotografer och författare rimligt betalt, konstaterar han.

– För vår del gör vi detta för att det är kul och för att få samarbeta med schyssta människor som har något att säga.

Han kallar förlagets inriktning för ”visuell storytelling”, och den första boken handlar om musikern Freddie Wadlings konstnärskap. ”My Head is a Crowded Room” rymmer närmare 500 sidor med Wadlings konst och är gjord av göteborgsfotografen Lars Sundestrand, vars bilder också finns med i boken.

Uppslag ur den första boken från Bly förlag; ”My Head is a Crowded Room” om musikern Freddie Wadlings konst.

– Vilken bok vi kommer ge ut härnäst? Det vill jag inte avslöja än, men det jag kan berätta är att den kommer att skildra en spännande bildjournalists långa och väldigt händelserika gärning, säger Benke Carlsson.

Läs mer på blyforlag.sePublicerad 2023-10-03.

1 Kommentarer

janc 2023-10-04 06:05  
Dags att göra plats i bokhyllan känns det som...
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Mer premiumläsning