Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Kent Klich vann fotobokspriset 2009

Kent Klich vann fotobokspriset 2009

Picture Imperfect föll juryn i smaken. Foto: Kent Klich.
Under bokmässan i Göteborg presenterades vinnaren av Svenska Fotobokspriset 2009 - vann gjorde dokumentärfotografen Kent Klich med boken Picture Imperfect.

Juryns motivering till den vinnande boken: "Juryn ger priset till Kent Klich för hans starka och konsekventa arbete med berättelsen om Beth. Boken är en unik gestaltning av en människa. Picture Imperfect är resultatet av mer än 20 års vänskap och samarbete mellan Beth och fotografen. Bildberättelsen är en mörk resa där det finns ljus, integritet och självkänsla".

Kent Klich träffade Beth år 1983, då en journalist tipsade honom om en narkoman och prostituerad kvinna som bodde i Köpenhamn. Han följde henne ett par år och släppte sedan en bok om henne. Det dröjde sedan ett par år innan han åter igen började följa beth och släppte en ny bok, Picture Imperfect, som nu blivit prisad som Årets fotobok 2009 av SFF.

Källa: SFF.
Länk till hemsidan: www.kentklich.com/



Publicerad 2009-09-28.

1 Kommentarer

Johan Pihl 2009-09-28 12:45  
Spännande! Jag har den första boken om Beth från 1988, Beths bok, och den är riktigt bra. Ska bli kul att kolla in Picture Impefect.

Jessica. Det är väl knappast Kent Klich som tagit den nedersta (pass)bilden på Beth.

Merläsning

ANNONS