Annons
Artiklar > Premium > Bilder utan tydliga svar

Bilder utan tydliga svar

Ur boken The Family

 Foto: Stefan Bladh
Plus

Stefan Bladh säger själv att hans fotografi är en blandning av utforskande och introspektion. Något som bland annat har gjort att han har följt en turkisk familj i utsatthet under åtta år. Det ledde till ett helt annat projekt där varje bild kan bli en ingång till en egen historia.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Fotosidan Plus 1 månad

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2020-10-15. Läst av 1642 personer.

2 Kommentarer

Nils Bergqvist 2020-10-15 18:34  
Verkligen intressanta bilder, som jag tycker sticker ut lite från många av dagens väldigt "överakademiserade" bilder som ingen egentligen vet hur de ska ställa sig till. Är det någon känd fotograf som gjort dom, eller någon som fått bra renomé, så tenderar man att bara följa strömmen istället för att tänka och känna själv. Det blir ofta som kejsarens nya kläder. Det måste ju vara bra för alla säger ju det? Men detta har någonting mera, inte bara en relativt välrenomerad upphovsman. Det är välkomponerat, rejält och inte överdrivet otydligt. Man behöver inte berätta om bilderna eller beskriva dom, dom kommer till en direkt ändå och man känner att de har någonting. Bilder som är såna, att man känner nånting och att man tar dom till sig utan att ha några direkta svar, det är bildspråk och inte bara en ren illustration.
Svar från peterpinhole 2020-10-16 13:36
Kul att du gillar dem! Jag håller med, det är en väldigt spännande bildvärld han tar med oss till.
Jan Olof Härnström 2020-10-18 21:17  
Jag gillar också bilderna.
Förnimmer lite Magnum 50-tal i stilen.
MVH Janne
Svar från peterpinhole 2020-10-21 18:42
Kul! Spännande association!

/peter
ANNONS

Mer premiumläsning