Artiklar > Han vill sprida fotoutställningar

Han vill sprida fotoutställningar

I en kort film berättar Bruno Ehrs (till höger) om Henry B Goodwin och hans bilder för Petter Österlund.

 

Petter Österlund brinner för att kunna visa fotografi oftare och på fler platser än i dag. Nu har han startat en verksamhet för att sprida fotoutställningar till nya ställen.

Förra året slutade Petter Österlund på Bildens Hus/Fotomuseet Sundsvall – som numera är en del av Sundsvalls museum – efter att ha arbetat där i 20 år. Erfarenheterna och kontakterna har han nu stor glädje av, när han börjar förmedla utställningar genom sitt nystartade bolag Culture Assistance.

– Jag vill att fotografiet ska ha en större plats i samhället. Det finns många bra utställningar som bara visats på något enstaka ställe, och nu kanske står i en fotografstudio och tar plats. Då kan jag hjälpa till att förmedla dem, säger han.

Han har tankar om att försöka få ut bilderna till skilda typer av lokaler, inte enbart museer och liknande, så att fler kan ta del av dem.

– Jag vill också erbjuda olika typer av program runt utställningarna, med visningar och andra pedagogiska inslag. En utställning kan behöva berättas på flera sätt.


Henry B Goodwins Stockholmsbilder förmedlas av Culture Assistance.

En av de utställningar han kommer att försöka föra ut är den samling av Henry B Goodwins Stockholmsmotiv, arrangerade av Bruno Ehrs, som vi skrivit om tidigare i Fotosidan magasin. I samband med att bilderna hängde på Liljevalchs konsthall i Stockholm tidigare år lät Petter Österlund göra en film där Bruno Ehrs berättar om fotografierna och Goodwins märkliga historia.


”Hannah Modigh har ett väldigt speciellt uttryck, hennes utställningar borde fler få ta del av”, säger Petter Österlund.

Se filmen med Fotosidan-rabatt: Gå till voyd.se klicka på ”Köp 59 SEK” och ange rabattkoden Goodwin25 för att få 25 kronors rabatt.Publicerad 2021-04-07. Läst av 982 personer.

Bli först att kommentera

Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning

ANNONS
BWF Polarizer