Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Artiklar > Intervju med Fotosidan Magasins omslagsfotograf - Binniam Eskender

Intervju med Fotosidan Magasins omslagsfotograf - Binniam Eskender

Foto: Binnian Eskender. Modell: Agnes Jarl. Canon EOS 5D Mark III, Canon 24-70mm f/2,8L II USM, f/3,2, 1/250, iso 640 

I detta nummer är det Binniam Eskender som tagit omslagsbilden och ställde lite frågor till honom om honom och hans bilder.

- Hur hittade du till Fotosidan första gången och vad har Fotosidan betytt för dig?

Jag köpte min första systemkamera för sex år sedan och tänkte att jag skulle testa på att hobbyfotografera. Jag märkte redan under den första veckan att det här med att fota, studera och pilla på bilder var väldigt kul! Så jag började söka på nätet efter sidor/forum för likasinnade människor. Då snubblade jag på Fotosidan. Min fotoresa började i stort sett på fotosidan, så det är en speciell ära för mig att få bli publicerad hos er. Fotosidan har varit en fantastisk källa för att få feedback på bilder och nätverka med duktiga fotografer.

- Beskriv lite om dig som fotograf. Jobbar du heltid som fotograf och vad är det för uppdrag du har?

Jag tog det stora steget och lämnade mitt uppdrag som lärare på grundskolan för två sedan och jag har arbetat heltid med fotografi sen dess. Jag har valt att inrikta mig mest på mode och porträtt, men har i nuläget väldigt blandade uppdrag. Alltifrån bröllop till produktfotografi.

- Hur skulle du beskriva din bildstil?

Det är något jag har tänkt på en del tidigare. Jag försökte länge att våga variera så mycket som möjligt samt träna i de stilarna jag provade, dels för att se vad som fastnade men också för att träna på foto. Men jag har märkt att jag har ingen tydlig stil. Jag gillar att inte vara låst. Att kunna fota de jag känner för och det som tilltalar mig. Så med mode och porträtt, gillar jag att kunna pendla mellan att fota någon väldigt naturligt och okonstlad i befintligt ljus, för att sedan fota något I starka tydliga poseringar med hårt ljus till exempel.

- Har du några spännande projekt på gång?

Ja, jag har precis börjat med workshop och bokat in modeller. Jag har några planerade under hösten och vintern. De flesta kommer att ske på hemmaplan i Stockholm, både i studio och lägenhetsmiljö. Men en planerar jag att hålla i Kapstaden för svenska fotografer, med upp till 4-5 dagars workshop på 10 dagars vistelse/resa. Så det känns spännande. Workshop:en i studio kommer att vara med fine-art samt mode tema med större fokus på ljussättning och ledarskap/kommunikation med modeller. Den i lägenhetsmiljö kommer att fokusera på naturligt ljus, fast mer regi och kommunikation med modeller.

Foto: Binnian Eskender. Modell: Agnes Jarl. Canon EOS 5D Mark III, Canon 24-70mm f/2,8L II USM, f/3,2, 1/250, iso 640

- Beskriv lite om hur du arbetade fram omslagsbilden?

Denna fotade jag med Agnes Jarl, en fantastisk model jag har fotat med många ganger. Dagen då vi tog bilden hade jag stora problem med min radiosändare till blixtarna, så jag gav upp till slut och slog på två av mina LED-lampor. La på blått färgfilter. Jag var tvungen att dra upp ISO:t lite samt öppna bländare lite mer än vad jag hade velat för att få en god exponering. Det man inte kanske ser i bilden är att hon ligger ner och tittar fram. Bilden är roterad 90 grader medsols. Och det var medvetet gjort för att det skulle bli lättare för henne att posera så som jag ville för att få den önskade känslan.

Foto: Binnian Eskender. Modell: Alexandra Friberg. Canon EOS 5D Mark III EF70-200mm f/2.8L IS II USM f/10 1/200 iso 100.

Foto: Binniam Eskender. Modell: Cecilie Norregaard Hartman. Canon EOS 5D Mark III Canon EF24-70mm f/2.8L II USM f/7,1 1/125 iso 100.

Foto: Binniam Eskender. Modell: Michell. Canon EOS 5D Mark III Canon EF135mm f/2L USM f/2,8 1/500 iso 640.Publicerad 2017-10-02. Läst av 2616 personer.
Sommarkampanj på våra fotoböcker. Sista dag är 28 juni.

Upptill 60% rabatt

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Merläsning

imagePROGRAF PRO-300 - ny fotoskrivare från Canon

A3+-fotoskrivare med separata bläckmunstycken för fotosvart och matt svart. Läs mer...

Lexar SL200 - liten och tålig disk

Liten och snabb disk för mobila fotografen. Läs mer... 1

Utmaningen - porträttserie med gammal digitalkamera

”Teknisk perfektion är inte värt någonting om inte känsla, tajming och uttryck stämmer.” Läs mer... 36

Canon Eos R5 och R6 – två proffsiga spegelfria syskon

Canon lägger in en högre växel i sin satsning på det spegelfria R-systemet och lanserar två proffsiga kameror med inbyggd bildstabilisering: Eos R5 och R6. Läs mer... 68

Lätta och billiga supertelen från Canon

Canons nya 600 mm supertele väger under 1 kg och kostar mindre än 9.000 kronor. Längden är bara 20 cm. Det kompletteras av ett 800 mm som är obetydligt större. Läs mer... 9

Lång telezoom och konvertrar för Canon RF

Canon RF 100-500 mm f/4,5-7,1L IS USM och de nya två telekonvertrarna har tidigare aviserats, men är nu klara för produktion och försäljning. Läs mer... 2

Canon RF 85/2 Macro IS STM – både porträttele och makro

Canon RF 85 mm f/2 IS STM är inte bara ett porträttele, det fungerar också som makroobjektiv. Läs mer... 3

Använd Profoto B10 med iPhone

Profoto AirX möjliggör avancerad blixtfotografering med iPhone. Läs mer... 3

Trots corona - Stockholm Fotomaraton blir av

Annorlunda upplaga i år för att säkra mot smittspridning. Läs mer... 2

Ljusstark extrem vidvinkelzoom från Sony

Sony kompletterar omtyckta FE 12-24 mm f/4 G med en ljusstarkare proffsversion: FE 12-24 mm f/2,8 GM. Det kan passa för såväl reportage som astrofoto. Läs mer... 3