Annons
Artiklar > Magnus Wennman är Årets pressfotograf 2011

Magnus Wennman är Årets pressfotograf 2011

Ur Årets bildreportage Sverige (2:a plats). "De sista tanterna" heter bildserien. 

Aftonbladets Magnus Wennman utsågs till Årets pressfotograf vid Årets bild 2011-galan i Norrköping.

Magnus Wennman vann kategorierna Årets sportreportage, Årets vardagsbild utland och Årets porträtt. Han kom även tvåa i Årets bildreportage Sverige och Årets bildreportage utland samt trea i Årets sportbild feature. Med en sådan dominans var Magnus en given kandidat att utses som den bästa fotografen av alla. Av arrangörerna fick han en kundvagn för att kunna släpa med sig alla priser.

Så här motiverar juryn beslutet att utse Magnus Wennman till Årets pressfotograf:
"Årets Fotograf har en förmåga att likt en kameleont ändra sin berättarteknik och sitt fotografiska språk. Han är lekfull och söker hela tiden nya uttryck i sitt berättande. Fotografen är intresserad av att experimentera och utvecklas, utan att ge avkall på den goda historien.
Hans bilder berättar att han tar sin omgivning på stort allvar. Han visar i sitt fotograferande på både respekt och ödmjukhet inför de människor han möter."

Årets porträtt

Ur Årets sportreportage. Skatare i Afghanistan

Ur Årets bildreportage utland (2:a plats). Om rödskjortorna i Thailand.

Ur Årets bildreportage utland (2:a plats). Om rödskjortorna i Thailand.

Årets vardagsbild utland.

Ur Årets bildreportage Sverige (2:a plats). "De sista tanterna" heter bildserien.



Publicerad 2011-03-18.

8 Kommentarer

Robin Gyllander Larsson 2011-03-18 18:06  
Hur kommer det sig att aftonbladet har så duktiga fotografer när det oftast publiceras piss i tidningarna?
Joel Stjernerhem 2011-03-18 19:08  
Det händer ibland. Wennman är nog den enda som verkligen kan sitt jobb på Aftonbladet. Dessutom slår han väl dom flesta andra pressfotografer med hästlängder. Om vi då bortser Hansen.
Isidora 2011-03-18 22:43  
Fotografiet av den lilla flickan biter sig fast, så sorgsen och så liten. Man funderar över vad flickan tänker på eller vad som hänt henne... svårt att släppa den bilden.. Hoppas flickan har det bra.
brakke 2011-03-18 23:48  
Haha, håller med Robin. Men i detta fallet har jag sett både thailandbilderna och skate-bilderna publicerade sen tidigare (åtminstone via aftonbladets sida)
Fantastiska bilder måste jag säga. Grymt jobbat
faroth 2011-03-22 11:32  
Men vart är alla fotografers namn till bilderna?
Svar från froderberg 2011-03-22 11:50
Magnus Wennman har tagit alla bilder i artikeln. Det trodde jag framgick.
MaxPappa 2011-03-26 07:58  
Magnus Wennman är en otroligt duktigt fotograf. Han kan sin grej, är inte rädd för att åka på långväga uppdrag. Han suger in miljön och försöker sedan återskapa den på det sätt som är. Precis det en pressfotograf ska göra. Sen finns det massa skitfotografer på Aftonbladet med, vissa som knappt vet vad exponering är. När jag var på Göteborg Horse Show hade Expressen praktikanter där ensamma som skötte mediarapporteringen istället för deras folk. De satt i pressrummet och kollade bilder på fotosidan när det var pressläggning ;). Finns mkt olika typer av människor inom press och media börjar man förstå ju mer man är där ute och glider. Men Wennman e klart en av de duktigaste killarna på äventyr och foto. Joel Marklund är en annan favorit jag har inom Sport, Scanpix fotografer, av dem är vissa otroligt duktiga. Expressen borde dock anställa ngn riktigt bra fotograf för o vara med i samma game som dem.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS