Artiklar > Tre svenskar kan bli Hasselblad Masters

Tre svenskar kan bli Hasselblad Masters

Foto: Serkan Gûnes

De svenska fotograferna Serkan Gûnes, André Karjel och Kristofer Lönnå är finalister i Hasselblad Masters 2010. 2500 fotografer sökte, 110 togs ut till final och blott 11 kommer att nå ända fram.

Både Kristofer Lönnå som Serkan Gûnes är finalister i den nya kategorin Wildlife. Eskilstuna-fotografen André Karjel tävlar i porträttkategorin.

En jury har valt ut de 110 finalisterna bland de 2500 sökande fotograferna. Till slut ska 11 fotografer utses till Hasselblad Masters. Urvalet görs av allmänheten tillsammans med juryn som består av Hasse Persson från Sverige, Anton Corbijn och Tim Flach från England och Steve McCurry från USA. Du kan lägga din röst på Hasselblad.com.

Utöver de tre svenska finalisterna finns även Jonathan Leijonhufvud med som är född i Sverige, men uppväxt i Kina. Han är nominerad i kategorin arkitektur.Förutom wildlife och arkitektur är kategorierna redaktionellt, mode/skönhet, fine art, generell, natur/landskap, porträtt, produkt, bröllop/socialt och nykomlingar. Den senaste kategorin lockade mer än 1300 sökanden.De elva vinnarna får utrustning och mjukvara från Hasselblad för att kunna delta i tillverkarens Masters-program. Efter det samlas vinnarnas alster i en utställning samt boken Masters Book.

Här kan du läsa i Kristofer Lönnås blogg om hur tävlingsbilderna kom till.

Kristofer Lönnås bilder
Serkan Gûnes bilder
André Karjels bilder
Jonathan Leijonhuvuds bilderPublicerad 2011-02-03. Läst av 7550 personer.

1 Kommentarer

Gun-Inger Arvidsson 2011-02-03 22:57  
Hej Magnus jag har suttit och beundrat alla dessa fotografers bilder. Jag undrar får man manipulera bilderna i denna utställning/tävling eller?

Enbart önska våra fotografer lycka till.
Gun-Inger
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning

ANNONS