Kalender > Visa aktivitet

Fotografier 1971–2000 - Martin Parr

1 september - 6 januari
Plats: Kulturhuset, Stockholm | www.kulturhuset.se

Martin Parr skildrar det globala samhällets vardag fylld av konsumtion, reklam, turism och överflöd. Han väljer ämnen och företeelser vi känner igen från reklamvärlden men vrider på bildspråket så att det uppstår motsättningar mellan motivet och fotografiets glansiga, färgstarka bildyta.

Fotografierna uttrycker Martin Parrs motstridiga känslor inför det moderna livet. De illustrerar särskilda företeelser i flera länder under bestämda tidsperioder, samtidigt som de ger en överblick över mer generella tendenser i vårt globala, marknadsekonomiska samhälle.

Martin Parr anses vara en av vår tids stora fotografer och är internationellt uppmärksammad för sin innovativa och provocerande bildvärld. Han har arbetat som professionell fotograf sedan 1973 och producerat en imponerande mängd arbeten.

Utställningen visar fotografier som spänner över tre decennier och ger en god inblick i Martin Parrs konstnärliga utveckling. I början av 1980-talet ägnade han sig åt att skildra de brittiska medborgarnas vardag, vilket reflekterade arbetarklassens sociala tillbakagång under Margaret Thatchers regeringstid. Senare kom han att använda reklam- och modebildernas formspråk i sin fotokonst. Det har publicerats ett antal större böcker om Parr och han har även börjat intressera sig för filmskapande.
 

Öppettider

Tis11:00-18:00
Ons11:00-18:00
Tor11:00-18:00
Fre11:00-18:00
Lör11:00-16:00
Sön11:00-16:00

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS