Artiklar > Premium > Vi reser till havsörnens rike

FOTORESAN

Vi reser till havsörnens rike

Plus

Flatanger är det bästa stället i Europa för att fotografera havsörnar. Antingen full action till havs, då de sveper ner och tar sitt byte alldeles vid båten, eller full action framför gömslena på kusten eller i vinterfjället, då de slåss runt åtlarna. Här kommer dessa otroligt imponerande rovfåglar mycket närmare dig än nästan någon annanstans i världen.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara 20 kr första månaden*

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Fotosidan Plus 1 månad

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 60 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2018-11-05. Läst av 2991 personer.

4 Kommentarer

Astacus 2018-11-05 18:21  
Bra artikel och verkligen ett fantastiskt ställe för havsörn.
Fast det där med telen, ”så långa du har”, 400-800mm håller jag inte med om. Det är rejält svårt att få hela örnen i bild när den är klipper vattenytan om du har 400mm. Jag var där på en ”workshop” med Brutus för några år sedan och skulle säga att 300mm var perfekt och det de flesta använde (alternativt en zoom).
Prövade själv 400 vid en av utflykterna och det var helt klart för mycket, många klippta vingar. Hur en 800 skulle kunna fungera förstår jag över huvud taget inte.
Grevture 2018-11-05 23:21
Artikelbilderna är nog en ledtråd till rekommendationerna - det är inte alltid som bildidén bygger på att få med hela fågeln i bild.
Astacus 2018-11-05 23:58
Jo, så kan det väl vara. Poängen med min kommentar var mest att upplysa eventuella framtida besökare om att det nog är säkrast att ta med lite kortare optik också. Åker man dit utan något under 400mm får man problem och blir troligen besviken. För att inte tala om 800mm :-)
Som Johan säger så är en 70-300 väldigt bra att ha med. Inte bara för örnarna utan också för trutar och måsar som mest hela tiden befinner sig mycket nära, och till och med på, båten. När jag var där hade vi också mycket kustlabb som "matades in" till närheten av båten. De är snabba i flykten och även för dessa är zoomen mycket passande.
ankarback 2018-11-05 20:13  
Håller med Torbjörn. En telezoom är nog det bästa objektivet alternativt ett tele på runt 300mm. Var själv där för några år sen och använde ett 70-300 för dykbilder och ett 400mm för närbilder. Kan tänka mig att något av dom nya 150-600 objektiven skulle fungera riktigt bra också.
Annars kan det verkligen rekommenderas att åka till Flatanger. Ett helt fantastiskt ställe för örnfoto.
ANNONS

Mer premiumläsning