Annons
Fotosidan Magasin > Gamla nummer > Fotosidan Magasin nr 3 - 2010

Fotosidan Magasin nr 3 - 2010

EN DAG SOM ACTIONFOTOGRAF
Vi åker upp till Järvsö för att följa äventyrsfotografen Mattias Fredriksson en dag på jobbet. Här står det fartfylld cykling på schemat och Mattias delar med sig av sina bästa fotoknep.

ATT SÄLJA BILDER PÅ BILDBYRÅ
Går du i bildbyråtankar? Ska du satsa på en stor eller liten byrå? Vi berättar hur du går till väga, och bildbyråerna avslöjar hur de tänker.

TREND: GATUMODE
De senaste åren har det dykt upp massvis med modebloggar som genererat ett stort intresse för att plåta mode på gatan. Vi berättar om The Sartorialist och Facehunter.

FOTOSIDAN- PROFILEN
Maria Mattiasson är intresserad av känslan och uttrycket i bilden. Hon tar gärna abstrakta bilder och har ingen­ting emot att det blir obalans. Maria efterlyser mer prat om bilder.

BARN
Fotografen Emma Sandström följer familjer och barn i deras hemmiljö. Inte sällan är hon med dem en hel dag, för att få riktigt bra porträtt.

FEST
Det kan vara svårare än man skulle kunna tro att vara festfotograf. Enligt Simon Maddock, som har det som yrke, är det ett konststycke.

RESA
Martin Edström försöker hitta det unika när han gör resereportage. Här berättar han hur han gör och ger kritik på läsarnas bilder.

VÄDRETS MAKTER
Att fota det nyckfulla vädret kan vara utmanande och svårt. Claes Grundsten tittar igenom läsarnas väderbilder och säger vad han tycker.

MILJÖ­MEDVETENHET
Bildbyrån Maskot berättar om läsarnas bilder går att sälja och väljer ut den bästa miljöbilden, som får ligga i deras bildbank till försäljning.

FIXA FÖNSTERLJUS
Det är inte alltid du behöver plocka fram en massa lampor. Det direkta ljuset från ett fönster kan fungera riktigt bra.

ANSIKTSPORTRÄTT
Vill du skapa porträtt som framhäver modellen och som kan passa till ett omslag? Vi går igenom hur.

33 MACRON ATT LADDA NER
Har du brist på bildbehandlingseffekter? Det finns gott om funktionsmakron till Photoshop – vi har plockat ihop ett helt gäng som  ger massor av coola effekter.



Publicerad 2010-10-11.
Köp prenumeration

Du kan läsa alla gamla nummer direkt efter köp.

Artiklar i detta nummer

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS