Annons
Artiklar > Vi testar fyra kikare för din kameraväska

Vi testar fyra kikare för din kameraväska

Plus

Vi har tagit med oss totalt fyra kikare från Nikon och Olympus under en helg i Blekinge. En ny värld öppnade sig.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Fotosidan Plus 1 månad

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2020-10-08. Läst av 6288 personer.

3 Kommentarer

Bengf 2020-10-09 05:46  
Trevligt och bra initiativ med kikar provning, återkom gärna med det stora spannet av något billigare modeller, finns så klart ett antal dubbelt så dyra också, men det är ju detta vad man får i marginalen, skillnaden kan bli mera påtagligt vid sämre ljus, mörka moln, disigt och liknande, vid klart fint väder kan en billigare kikare hävda sig acceptabelt enligt min lilla erfarenhet, fick möjlighet en gång att pro kika med en Swarovski, när solen sken fint på några träd långt borta, där blev inte skillnaden så där jätte stor mot min då billiga zoomkikare vilket överraskade mig, men det var då bara en typ av test. Det som är bra med min extra lilla Nikon 7X20 ( som då tappar snabbt klarhet vid sämre ljus ) är att skärpe djupet blir större man kan får inte så kort skärpe område när man sveper runt med kikaren, 8ggr är en bra medelväg för lugnare bild, som ni själva nämner vid denna test, med zoomkikaren gick det att kolla dom olika förstoringarna, 10ggr kräver vana som sagt, kan bli tröttande upplevde jag det med ständig skruvande med inställningen av skärpan, denna kikaren är mycket sämre i dag för mina ögon mot när jag var yngre, dom större 10X50 var lättare att kika längre med, men samtidigt större och tyngre förstås.
Svar från David Elmfeldt 2020-10-09 11:01
Ja det finns mängder modeller och prisklasser. Här siktade jag in mig på premiumsegment med riktigt fina modeller. Men ändå väldigt prissvärda. I detta segmentet kan man också titta på Kowas modeller.
lonian 2020-10-09 20:34  
8x56 är allt jag vill ha.
Svar från David Elmfeldt 2020-10-09 21:30
Grymt ljusstark men nog minst dubbelt så tung.
ErlandH 2020-10-11 13:29  
Om man nu vill ha en smidig modell i kameraväskan skulle jag föreslå att man tittar på t ex Monarch7 8x30. Åtskilligt mindre och lättare än de testade modellerna, samma höga kvalitet, extremt stort synfält (en imho mycket viktig aspekt som testet inte ens nämner) och bara marginellt sämre i skymning än de rekommenderade 10x42.
Svar från David Elmfeldt 2020-10-16 09:52
Synfält kunde vi varit tydligare med. Det finns med i tabellen och det är också den främsta parametern för att Olympus 10x42 Pro kräver mer kikarvana.
ANNONS

Mer premiumläsning