Annons
Artiklar > Test: Shimoda Explore V2 35 Starter Kit - Om MacGyver var en väska

Test: Shimoda Explore V2 35 Starter Kit - Om MacGyver var en väska

Plus

Många har försökt konstruera den ultimata ryggsäcken för fotografer. Få har lyckats tillräckligt bra, de flesta har inte ens kommit i närheten. Kan Shimoda Explore V2 ha knäckt koden?


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2022-09-01.

Fotosidan produktdatabas


Omdömen från medlemmar, testbilder och produktinformation

3 Kommentarer

PMD 2022-09-01 22:57  
Verkar vara en genomtänkt ryggsäck. Jag gillar ryggsäckar som man öppnar "bakifrån". Då behöver man inte lägga ner ryggsidan av säcken i leran när (inte om) man måste lägga ner ryggsäcken för att komma åt utrustningen.

När det gäller att flyga med en kameraryggsäck som handbagage bör man tänka på att de flesta flygbolag har ganska låga maxviktgränser och då blir förstås en tung säck en större begränsning för hur mycket man kan lasta.
Andolo 2022-09-02 16:18  
Jag vill ta med mig lite förstärkningsplagg, termos och mackor samt sittunderlag. Dessutom bra och snabbt fäste för stativ som inte är på sidan (snedbelastning) och inte är i vägen för öppningen...

Jag har letat efter en lämplig säck i många år, har formligen dammsugit huvudstadens fotobutiker - utan resultat tyvärr.

Idag har jag en Vanguard som jag kompletterat med hemsydda sidofickor för termos (eller extra tele) samt förstärkningsplagg och matsäck. Mellan sidoficka och säck kan jag knöla in ett uppblåsbart sittunderlag och i detta placerar jag ett tunt vitt paraply för macro.
På baksidan ett hemgjort stativfäste (säcken öppnas från ryggsidan).

Säcken funkar bra, men jag dkulle gärna ha en något större. Tror dock inte att någon tillverkare har eller kommer att ta fram något som möter mina krav, så det blir nog även i fortsättningen en kombination av kommersiella produkter och hemslöjd...
Pagajviftaren 2022-09-17 16:49  
"Dock är det ju en kameraväska och inget annat. Letar du efter en väska där du förutom utrustning vill få plats med personlig packning för för en weekend är det här inte väskan för dig. "
Finns det ens väskor för både fotoutrustning och dagturspackning, tröja, regnkläder, lunch, sittunderlag, kanske till och med en lättviktsstol och annat? Som inte kostar en månadslön och väger 15Kg tom.
Jag har letat, det är antingen eller. Ibland finns det en liten kameraväska att köpa till, men man får bygga om någon vanlig ryggäck.
Svar från saraarnald 2022-09-18 15:42
Kolla testet av Think Tank Rotation 34L som vi publicerade i veckan!
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Mer premiumläsning