** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Test: Asus ProArt PA27AC

Test: Asus ProArt PA27AC

Plus

Fler förstår vikten av att arbeta i ett kalibrerat flöde, men alla är inte beredda att lägga ett femsiffrigt belopp på en skärm. Asus kavlar upp ärmarna och satsar på det semiprofessionella segmentet med ProArt PA27AC – utan att imponera. Om du är ute efter en bra skärm till en rimlig peng finns det bättre alternativ.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2021-04-26.

Fotosidan produktdatabas


Omdömen från medlemmar, testbilder och produktinformation

4 Kommentarer

Artis 2021-04-26 10:23  
Saftig prislapp också, 7490:- för en extra skärm till kontoret. Jämfört med 7590:- för en Eizo ColorEdge CS2420 inkl. kalibrator som jag fick betala för 3 år sen.
ztenlund 2021-04-26 18:32
Nu ska väl ändå sägas att det är lite missvisande att jämföra 24" 1920*1200 med 27" 2560*1440. Ska du ha en Coloredge CS med samma storlek och upplösning så blir du av med runt 12+- tkr beroende på med eller utan kalibrator, så det är rätt stor skillnad i pris.

En del av bristerna som noteras är förstås av en art som helt och hållet beror på ingående komponenter, men det samtidigt så fick jag hem en 24" från Eizo vid ett tillfälle som blev rätt skev mellan höger och vänster sida när man ställde ned ljusstyrkan. Dessutom stod jag inte ut med antireflexskiktet på den IPS-panelen så det slutade med att jag skickade lämnade tillbaka den och köpte en 22" med PVA-panel (samma upplösning) istället. Tyvärr brydde sig Eizo inte om att uppdatera EasyPix för Windows 10 så dessa skärmmodeller har idag inget som helst officiellt stöd. Om man kan skrämma liv i kalibreringsprogrammet med kompatiblitetsläge e dyl vet jag inte. Sedan kan man förstås mjukvarukalibrera den som vilken skärm som helst.

Men visst, det i testet funna imponerar onekligen inte riktigt för en skärm med den påstådda ambitionen.
hbengtsson 2021-04-26 12:41  
Vilket skräp för det priset. Nästan så man undrar om ni fått ett måndagsex. Anyway...bekräftar min ståndpunkt. Buy quality and cry once.
giclee 2021-04-30 19:58  
På tal om Nec. De har ju gått ihop med Sharp och då blir det du dåligt med högkvalitet på skärmar. Tyvärr. Eizo behöver konkurrens
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Mer premiumläsning