Annons
Artiklar > Test: Fujifilm X-H2 - Utmanar småbildsformatet

Test: Fujifilm X-H2 - Utmanar småbildsformatet

Mycket att titta på. Hög upplösning ger fina detaljer. Fotograferat från Empire State Building. Bilddata: Fujifilm X-H2, Fujinon XF 16-55 mm f/2,8 vid 55 mm, f/8, 1/220 sek, ISO 500.

 
Plus

Fujifilm har med X-H2 i stort sett klonat modellen X-H2S, men med två distinkta skillnader: sensorn och priset. Flaggskeppsmodellen för video, X-H2S, kommer med sin supersnabba stackade sensor säkert fortsätta att vara filmkreatörernas favorit, men med den högupplösta sensorn i X-H2 har vi nu en APS-C-kamera som på allvar ger småbildskamerorna en match.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2023-03-14.

3 Kommentarer

Johan O E 2023-03-14 21:56  
Nu väntar vi på Xpro4! Förhoppningsvis med IBIS och nya filmsimulations.
hornavan 2023-03-15 09:35  
Funderar på det här med rolling shutter. Har aldrig under en väldigt lång karriär stött på någon som reagerat negativt på RS.
Känns som en konstruktion för att på något sätt hitta skillnaden mellan olika kameror.
I den så kallade verkligheten har jag aldrig ens tänkt tanken att det skulle vara ett problem.
Svar från saraarnald 2023-03-15 10:45
Hur mycket filmar du? Just för det här testet filmade jag till exempel helikoptern, vars rotorblad svajade som träd i vinden... Det skulle jag säga är ett problem för en filmare.
hornavan 2023-03-16 09:16
Under 80-talet jobbade jag för SVT som filmfotograf med 16 mm kamera som hette Gustav. 1990 startade vi vårt företag, LiLAB, som hade som huvudsyfte att göra videor. Idag gör jag jobb för kommunen och de företag som testar fordon i Arjeplog.
OM det skulle uppstå en situation där RS skulle vara ett problem så löser jag det, som alla andra begränsningar, både utrustningen och mina egna. Det finns mycket att säga om verkligheten. En gång när jag filmade från helikoptern så tvingades vi nödlanda på isen med trasig växellåda 😎
Tack för att du svarar på min kommentar.

Mer premiumläsning