Annons
Artiklar > Test: Nikon NIKKOR Z 600 mm f/4 TC VR S - ett fantastiskt bra objektiv

Test: Nikon NIKKOR Z 600 mm f/4 TC VR S - ett fantastiskt bra objektiv

Naturfotoobjektiv. Teleobjektiv på 600 mm har varit vanliga både för sportfoto och naturfoto. Utöver det snäva bildutsnittet har de en förmåga att ge trevliga för- och bakgrunder till motivet som framhäver det, även om det som här är ganska kamoflagefärgat. Bilddata: Z 600 mm f/4 TC VR S, f/5,6, 1/250 sek, ISO 400, Nikon Z9

 
Plus

Vi har kikat på det senaste superteleobjektivet för Z-systemet: Z 600 mm f/4 TC VR S. Objektivet har en inbyggd telekonverter med 1,4x förstoring, vilket på ett ögonblick förvandlar objektivet till en 840 mm f/5,6.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2023-03-31.

1 Kommentarer

Anders F. Eriksson 2023-03-31 21:51  
Verkar vara ett fantastiskt objektiv, men med de priser supertelen ligger på nu lär det vara få andra än bildbyråer och amatörer med gott om pengar som har råd med dem. Frilansade sportplåtisar får det kämpigt att tjäna in en glugg för drygt 200 KKr ...
Svar från Grevture 2023-04-01 20:56
Jo, hur bra det än presterar, hur smidigt det än är att så att säga få två supertelen i ett paket ... Så är det en väldig massa pengar på ett bräde. Det blir en väldigt stor investering. Och även om många frilansare säkert köper utrustning på avbetalning så blir det en sur månadskostnad under en surt lång tid när totalpriset är så högt.

Mer premiumläsning